Öğretim Üyemiz Gümrükçüoğlu New York'ta Gazzeli Kadınları Andı

Öğretim Üyemiz Gümrükçüoğlu New York'ta Gazzeli Kadınları Andı

 

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), New York'un en işlek alanlarından Times Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte "Filistinli kadınların yanındayız" mesajı verdi. Ses getiren etkinlikte konuşan Hukuk Fakültesi öğretim üyemiz, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Filistinli kadınların nesiller boyu İsrail’in sistematik şiddet ve soykırımına maruz kaldığını belirtti. 
 
Bütün dünyanın canlı olarak Gazze'de İsrail'in soykırımına şahitlik yaptığını vurgulayan Doç. Dr. Gümrükçüoğlu, "Tarihi bir yol ayrımında bulunuyoruz, ya İsrail soykırımının karşısına dikileceğiz ya da bu soykırımın suç ortağı olacağız. Biz tarihin doğru tarafında bulunup Filistinlileri desteklemeyi seçiyoruz. Türkiye'de de birçok eylem yaptık ama Times Meydanı'ndan bu sesi vermek bizim için çok anlamlı" dedi.
 
Konuşmanın ardından "Özgür Filistin" sloganları altında, Gazze’de hayatını kaybeden kadınları temsil eden sütunlara bağlı Filistin bayrağının renklerinden oluşan fularlar çözüldü. Fularların çözülmesiyle, sütunlara işlenen Filistinli kadınların geleneksel el işlemeleriyle yapılmış nakışların ortaya çıkması da dikkati çekti.