1. Japon Türk Dostluk Günü Düzenlendi

Yalova Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı, Aikido Topluluğu tarafından 1. Japon-Türk Dostluk Günü etkinliği düzenlendi. Yalova Üniversitesi Şehit Abdülhamit Kaya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Japonya Muavin Konsolosu ve Kültür Ateşesi Takumi Suemitsu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy ve çok sayıda akademisyen ile öğrenci katıldı.

1. Japon-Türk Dostluk Günü, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy’un açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Japon-Türk ilişkilerinin kuvvetlenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Güroy, Japon kültürünü tanımak ve ilişkileri geliştirmek için anlamlı bir etkinlik olduğunu belirterek, tüm konuk ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Konuşmanın ardından Osmangazi Köprüsü’nün yapımı sırasında yaşanan halat kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon Mühendis Kishi Ryoichi anısına Aikido Gösterisi yapıldı. Aikido topluluğunun gerçekleştirdiği gösterinin devamında İstanbul Mugen Kai Kılıç Okulu’ndan gelen Sensei Sezgin Burak Azak ve öğrencisi kılıç gösterisi sundu.

Takumi Suemitsu Memnuniyeti Dile Getirdi.

Japonya Muavin Konsolosu ve Kültür Ateşesi Takumi Suemitsu konuşma yaparak gösteriler için teşekkür etti ve Japon-Türk Dostluk Günü’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra ise Japonya’ya özgü çay seremonisi ve geleneksel Japon yemeği suşi yapımının aşamaları konuklarla paylaşıldı ve tüm misafirlere ikram edildi. Japonca ‘bon’ ve ‘sai’ kelimelerin birleşimiyle oluşmuş saksıdaki ağaç anlamına gelen ‘Bonsai’ ağaçları etkinlik boyunca sergilendi ve çekilişle bir kişiye Bonsai ağacı hediye edildi.

Geleneksel Japon çayı ve suşi ikramının ardından konuklara plaket takdim edildi ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Aikido Topluluğu tarafından Japonya Muavin Konsolosu ve Kültür Ateşesi Takumi Suemitsu’ya Trabzonspor forması hediye edildi. Fotoğraf çekimi ve geleneksel Japon ağacı Bonsai sergisinin gösterimiyle etkinlik sona erdi.