8. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı’nda Yalova Üniversitemize Birincilik Ödülü

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından, Kimya Sektörüne kolaylık ve yenilik getirecek her türlü proje fikrini bir araya getirerek, fikir sahibi ile sanayiciyi ortak paydada buluşturan ve 27 Nisan 2019 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM) düzenlenen “8. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması”nda, Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği Doktora Öğrencisi Mustafa KUYUMCU, Yüksek Lisans Öğrencisi Hüseyin Bakırcı, Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Dr. Öğr. Üyesi Alper Kaşgöz, Arş. Gör. Cenk Kurtuluş, Öğr. Gör. H. Çağdaş Aslan oluşan proje ekibinin sunduğu “Atık Çay Lifi Katkılı Plastik Hammadde Üretimi” projesi, “Plastik ve Kauçuk” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) işbirliği ile düzenlenen, “Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Sektörü'nde 8. Ar-Ge Proje Pazarı”; kimya ihracatında katma değerin artırılması, inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması ve üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu bağlamda etkinlikte ödül alan projeler kapsamında geliştirilen ürünlerin ticarileştirilmesi adına İKMİB yönetimi de destek sözü verdi.