ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İÇİN YURT DIŞI ARAŞTIRMA BURSLARI (YÖK-YUDAB)

Araştırma Görevlileri İçin Yurt Dışı Araştırma Bursları (YÖK-YUDAB)

YÖK-YUDAB Programı ile doktora tez aşamasında olup devlet üniversitelerinde görev yapmakta olan araştırma görevlilerinden, tez konusu ülkemizin öncelikli alanları ile ilgili olanlara, en az 6 ay en fazla 1 yıl süreyle, tezleri ile ilgili yurt dışında araştırma yapma imkânı sunulmaktadır.

YÖK-YUDAB Programına 2019 yılı başvuruları 04 Nisan 2019 tarihinde alınmaya başlanmış olup, 31 Mayıs 2019 (saat 17.00) tarihine kadar alınmaya devam edecektir.

Burs programına başvuracak araştırma görevlilerimizin, “Times Higher Education (THE), Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve QS tarafından yapılan dünya üniversite sıralamalarında, son 3 (üç) yıl içerisinde alan sıralamasında %60’lık dilim içerisine giren üniversitelerden birinden en az altı ay en fazla bir yıl süre için davet mektubu almış olmaları gerekmektedir.

Burs programına başvurular, YÖK-YUDAB Programının resmi web sayfası olan  https://yudab.yok.gov.tr  adresi üzerinden yapılacaktır. 2019 yılı içerisinde YÖK-YUDAB Programından faydalanacak araştırma görevlileri, yurt dışında oldukları süre içerisinde, bulundukları ülkelere göre aylık 3500-4500 Türk Lirası tutarında desteklenecektir.