Çınarcık Meslek Yüksekokulumuz’da Öğrencilerimiz İle Mezunlarımız Buluşmuşlardır.

Yalova Üniversitemiz Çınarcık Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı tarafından ‘’Sektörel Uygulamalar” dersi kapsamında, dördüncüsü gerçekleştirilen “Mezun-Öğrenci Buluşmaları’’ etkinliği iki oturum halinde düzenlenmiştir.

“Mezun-Öğrenci Buluşması’’ etkinliği Aksa, Siemens, Özdilek, Seyidoğlu, Özel Yalova Hastanesi, Atakent Hastanesi, Yalova Belediyesi, Çınarcık Belediyesi, Köfteci Yusuf, Tavuk Dünyası gibi gerek kamu gerekse özel sektör yapılarında önemli başarılara erişmiş kuruluşlar dahilinde, idari görev alanlarında vazifelerin yürüten Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı mezunlarımızın katılımları ile gerçekleşmiştir.

“Mezun-Öğrenci Buluşmaları’’ etkinliğinin açılış konuşmasını üstlenen Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özgür Doğan GÜRCÜ, “Günümüzde sosyal ağları geliştirmek, iş yaşamının kilit özelliklerinden biri haline gelmiştir. Üniversite eğitimi döneminde tesis edilen sosyal ağlar, mezuniyet sonrası sizlere büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu bağlamda, mezun-öğrenci buluşması etkinliğinin önemli ve kıymetli olduğuna ve dahi etkinliğin Üniversitemiz genelinde yaygınlaşmasının yararlı olacağına inanıyorum. Böyle elzem bir etkinliğin gerçekleştirilmesine öncülük eden Öğrencilerimiz’i tebrik ediyorum” şeklinde görüşlerini bildirmişlerdir.

Etkinliğe katılan isimlerden, Yönetici, Yönetici Asistanı, Sekreter, Tıp Sekreteri, İnsan Kaynakları Sorumlusu, Kurumsal İletişim Sorumlusu, Şef gibi ünvanlar dahilinde ve çeşitli sektörler arasında faaliyetlerini yürüten konuklar, deneyim ve tecrübelerini Öğrencilerimiz’e aktarmışlardır.

Öğr. Gör. Cihat ÇETİN’in Moderatörlüğü’nde Birinci Panel konuklarından; Şule KARADAMAR, yabancı dil ve kişisel gelişim eğitimlerinin etkisinden, sürekli kendini geliştirmenin gerekliliğinden bahsederken, Halil ASAR, yeni bir işe adapte olma sürecinin güçlüğünden ve gerekliliğinden söz etmişlerdir. Onurcan KAZBEK, Kamu Kurumları’ndaki işleyişi irdeler iken Demet TATAR ile Şeyma Nur KAHRAMAN da yönetici asistanlığı mesleğinin temel ve kritik noktalarına değinerek, belirlenmiş hedefler ile kariyer yoluna çıkmanın önemini vurgulamışlardır.

Çınarcık Meslek Yüksekokulumuz Sekreteri Soner TAŞOVA ve Öğr. Gör. Özgür Doğan GÜRCÜ’nün Moderatörlüğü’nde gerçekleşen İkinci Panel konuklarından; Sümeyye OLKUN iş arama sürecinin güçlüğünden, Yasin ÖZYİĞİT ise girişimci olmanın, inovatif düşünmenin ve risk alabilmenin öneminden bahsetmişlerdir. Dursun ÖZER ve Merve YÜREKLİ ise iş yaşamında karşılaşılan zorluklar ve çözüm yolları ile ilgili deneyimlerini paylaşır iken soru-cevap bölümü ile tamamlanan keyifli etkinliğin ardından konuklara teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.