II. Uluslararası Veri Bilimi Konferansı Düzenlenecektir

Yalova Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi desteğinde 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında “2'nci Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı” Kaz Dağları eteklerinde Güre'de, Körfez Termal tesislerinde düzenlenecektir. Veri analizine dayanan, hem Fen hem Sosyal Bilimler alanlarından çalışmaların yer alacağı Icondata Konferansı'nın ilki geçen yıl, 6 farklı ülkeden 100'ün üzerinde akademisyenin katılımı ile düzenlenmiştir. Konferans kapsamında Türkiye'de ilk defa verilerin çevrimiçi paylaşımını mümkün kılan bir veri merkezi platformu oluşturulmuştur.

Icondata'ya gönderilen tüm çalışmalar, özgünlük, teknik, araştırma içeriği, doğruluğu, konferansla ilgisi, katkıları ve okunabilirliği esas alınarak, kör hakem süreci ile Bilim Kurulu tarafından gözden geçirilerek değerlendirilmektedir. Katılımcıların özet metin, tam metin, poster ve sanal sunum ile yer alabileceği Icondata Konferansı'nda değerlendirme aşamasından sonra kabul edilen ve sunulan bildiriler tam metin ile özet metin bildiriler kitabında yayınlanacaktır. Ayrıca, seçici kurul tarafından belirlenen en iyi 30 bildiri çalışması, makale olarak Data Science and Applications ve Veri Bilimi dergilerinde yayınlanacaktır.

Konferans dili Türkçe ve İngilizce'dir.

Konferans, güncel Akademik Teşvik ve ÜAK Doçentlik Kriterleri'ni sağlamaktadır.

Konferansla ilgili detaylı bilgiye http://www.icondata.org/tr/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.