İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Oryantasyon Programı Düzenlendi

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasını müteakip fakültelerimizde yeni gelen öğrencilerimize yönelik oryantasyon programları düzenleniyor. Bu kapsamda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde de oryantasyon programı düzenledi.

15 Temmuz Konferans Salonu’da düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Çancı, fakültede görevli akademisyenler ve yeni kazanan öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul, oryantasyon programını hazırlayanlara teşekkür ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Orhan Torkul, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada hayattaki en önemli dönemecin iş ve eş seçimi olduğunu ifade ederek bu iki konuda doğru seçimler yapanların hayatta başarı ve mutluluğu yakalayabileceğini söyledi. Öğrencilere bir dizi tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Torkul: “Zamanı iyi kullanın, bilgiyi kazanın, zaman paradır, bilgiyi elde etmek için tüm enerjinizle çalışın, çağımızda bilgi en önemli güçtür.” ifadelerini kulandı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Çancı da konuşmasında öğrenmenin doğumdan ölüme, ömür boyu devam eden bir süreç olduğu ifade ederek başarının öğrenme sürecinin devamlılığıyla mümkün olabileceğinin altını çizdi.  Prof. Dr. Çancı öğrencilere Yalova Üniversitesi’nde başarılı bir eğitim süreci geçirmeleri ve ülkemize çeşitli alanlarda hizmet edecek donanımlı bireyler olarak mezun olmaları temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Aytuğ Sözüer, Yalova şehrini ve Yalova Üniversitesi’ni tanıtan bir sunum yaptı. Yapılan sunumun ardından ilk kez diğer oryantasyon programlarından farklı olarak akademik oryantasyon eğitim programı düzenledi. Bu kapsamda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni ve bölümlerini tanıtan sunumlarla program tamamlandı.