‘’Nazlı bir Hayattan Nağmeler’’ Etkinliği Gerçekleşti.

Yalova Üniversitemiz Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu günü nedeniyle ‘’Farkındalık’’ etkinliği düzenlendi.

Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Kahraman Güloğlu‘nun meşakkatli çalışmaları ile gerçekleşen “Nazlı Bir Hayattan Nağmeler” konulu etkinliğe konuşmacı olarak Türkiye’nin en genç profesörü ünvanını kazanan Prof. Dr. Mim Kemal Öke katıldı. Yalova Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi’nde mevcut 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleşen Down Sendromu Farkındalık Etkinliği’ne çok sayıda öğrencimiz ile idari ve akademik personelimiz katılım sağladı.

Down Sendromlu kızının doğumu itibariyle, enerjisini ve birikimlerini, engelli gençlerin eğitimine odaklayan Prof. Dr. Mim Kemal Öke, kendini insanlara iyilik sağlamaya adadığını ifade etti.

Nazlı Bir Hayattan Nağmeler Etkinliği’ne 27 yaşındaki Down Sendromlu kızı Nazlı ve Yaralı Ceylanlar Topluluğu ile birlikte katılan Kemal Öke, kızı Nazlı ile birlikte etüt ettikleri tecrübeleri ve mücadelelerini paylaştı. Down Sendromu’na dair bilinç düzeyini ve farkındalığı artırmak gerektiğini ifade eden Öke, “Bozuk olan sistem değil insandır, insanı düzeltirseniz herşeyi düzeltirsiniz” mottosunu benimsediğini ifade etti.

Engelli gençlerin eğitimi adına bir Müzik Okulu’nun kurulmasına öncülük eden Öke, gençlerin bir sanat ile ilgilenmesi gerektiğini telkin ederek vals, semazen, darbuka, Afrika dansı gibi dansları öğrenmelerini sağladığını belirtti.

21. Yüzyılın başat sorunlarından birinin, ‘’Kimlik Sorunu’’ olduğunu ifade eden Öke, farklılıklarımız ile birlikte yaşayabilmeyi öğrenmemiz gerektiğini, öğrenme yolunun da sevgiden geçtiğini paylaşarak, ‘’Sosyal yaşamda barışın sağlanmasının koşulunun, sevgi ile anlayış’’ ekseninde tesis edilebileceğini dile getirdi.

Down Sendromlu çocukların eğitimi, ergenlik dönemleri ve Yalova ilinde ilgili hususta planlanabilecek çalışmalar hususunda sorulan soruları yanıtlayan Mim Kemal Öke, kızı Nazlı ile birlikte sahnede türkü okuyarak, katılımcıların büyük beğenisini kazanmıştır.