Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda İşletme Bölümü’nden Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya’nın yazar olarak yer aldığı COVID-19 konulu makale, dünyaca ünlü Springer yayınevinin Virus Disease dergisinde yayınlandı.

 

Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya’nın yanı sıra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zafer Ceylan ve Dr. Öğr. Üyesi Raciye Meral’in de yazar olarak yer aldığı “Relevance of SARS-CoV-2 in Food Safety And Food Hygiene: Potential Preventive Measures, Suggestions And Nanotechnological Approaches” başlıklı derleme makale, COVID-19’un gıda güvenliği ve gıda hijyeni ile ilişkisi, potansiyel önleyici tedbirler ve bu virüsü engellemek için nanokteknolojik yaklaşımlarla ilgili bilgileri içeriyor.

 

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci Tebriklerini İletti

Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya’yı makamında kabul eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, elde ettiği başarıdan dolayı Çetinkaya’yı tebrik etti. Nanoteknolojik yöntemlerle virüsün yayılmasını engellemek için araştırmalara devam edeceklerini belirten Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya, “Tüm dünyayı saran pandemi süreci ile ilgili öncelikle incelemelerimizi tamamladık. Fikir ve çalışmanın kurgulanması, ortak yazarlardan Doç. Dr. Zafer Ceylan’a, tasarımı ise bana ait. Başvuru sürecince özellikle konuyla alakalı yayınlar yapan bir dergi olmasını önemsediğimiz için Virus Disease dergisini seçtik. Hakem ve editörler tarafından değerlendirilen çalışmamız kabul edildi. Elde ettiğimiz sonuçlara göre virüsün hastalık kapan bir kişinin gıdalara temas etmesi sonucunda bulaşma olasılığı bulunduğu için gıda güvenliği konusunda daha çok çalışma yapılması gerekiyor” diye konuştu.

Relevance of SARS-CoV-2 in Food Safety And Food Hygiene: Potential Preventive Measures, Suggestions And Nanotechnological Approaches başlıklı makaleye https://link.springer.com/article/10.1007/s13337-020-00611-0 adresinden ulaşılabilirsiniz.

 

Etiket: Öğr. Gör. Turgay Çetinkaya’nın COVID-19 Konulu Makalesi Virus Disease’de Yayınlandı