Rehber Öğretmenlere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi tarafından, Yalova ilinde mevcut Liseler’de görevlerini yürüten Rehber Öğretmenlere yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Yalova Üniversitemiz’in Fakülte ve Bölümleri tanıtılarak, geleceğin meslekleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yalova Üniversitemiz Rektörlük binasında yer alan konferans salonunda gerçekleştirilen toplantı, Yalova ili genelinde faaliyet gösteren Liseler’de görev yapan 15 Rehber Öğretmen’in katılımı ile gerçekleşti. Yalova Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy, Genel Sekter Sayim Oral, Genel Sekreter Yardımcısı Muhlis Yavuz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik ve Mühendislik Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi İdris Karagöz’ün de hazır bulunduğu toplantıda, bölümler ve meslekler hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi.

Rehber Öğretmenler’in ilgi ile takip ettiği toplantıya, Dr. Öğr. Üyesi İdris Karagöz’ün Yalova Üniversitemiz ile Fakülte ve Bölümleri’ni tanıtan sunumu ile başlandı. Yalova Üniversitemiz’in geleceğin mesleği olan bölümler açarak yoluna devam ettiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi İdris Karagöz, “Yalova Üniversitesi olarak aynı dönemde kurulan üniversitelere göre öğrenci sayımızı 3 kat arttırarak, 13 binin üzerinde öğrenci sayısına ulaştık. Bu oran da doğru ve verimli bölümler açtığımızın en önemli göstergelerinden biridir. Bunun yanı sıra akademik ve idari personel sayımızı da arttırdık. Dünya çapında ülkemizi başarıyla temsil eden akademisyenlerimiz bulunuyor. Yine kurulduğumuz günden itibaren 15 binin üzerinde öğrenciyi mezun etmemiz de büyük bir başarı olarak öne çıkmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde mevcut sayıyı 20 bin civarına ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde görüşlerini aktardı.

Yalova Üniversitemiz’de 7 Fakülte, 2 Enstitü, 1 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu ve 10 Araştırma Merkezi’nin yer aldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi İdris Karagöz, Polimer Mühendisliği Bölümü’ne dair de açıklamalarda bulundu. Polimeri, ‘’geleceğin teknolojisi’’ olarak tanımlayan Dr. Öğr. Üyesi İdris Karagöz, “Polimer, endüstride plastik ve kauçuk olarak bildiğimiz malzemelerin genel adıdır. Saçımızın yapı taşı olan keratinden, arabamızın tekerleğine kadar her bir bileşen, polimer maddedir” şeklinde konuştu. Yaygın görüşün aksine polimer ve plastik malzemelerin sağlığa zararlı olmadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Karagöz, “Polimer Mühendisliği Bölümü, dünyanın saygın Üniversiteleri’nde karşılığı olan lisans ve lisansüstü seviyelerde eğitim verilen bir bölümdür. Ülkemizde ilk kez 2009 yılında Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, alanında uzman endüstri tecrübesine sahip akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından kurulmuştur. Polimer Mühendisi, polimer malzemelerin üretimini yapan, günlük yaşantımızda kullanılan bir ürünü tasarlayan, malzemeleri makinelerde bir ürüne dönüştüren ve bunun kalite kontrol ile Ar-Ge’sini yapan kişidir. Bizler, müfredatlarımızı özel sektör ile iş birlikleri gözeterek gerçekleştiriyoruz. Bölümüz müfredatında mevcut olan yüzde 30 oranında İngilizce dersleri ile literatürü anlayabilecek seviyede öğrenciler yetiştiriyoruz. Mezunlarımız yüzde 95 oranına ulaşan seviyelerde istihdam olma şansına erişebiliyor” ifadeleri ile sözlerini noktaladı.

Toplantının son bölümünde ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rasim Çetik, Rehber Öğretmenler’in sorularını yanıtladı. Toplantıya katılan Rehber Öğretmenler, bilgilendirme sunumlarının ardından Yalova Üniversitemiz’in çeşitli birimlerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundular.