Rektörümüz Prof. Dr. Suat CEBECİ’nin Yeni Akademik Yıl Mesajı

Üniversitemizin Kıymetli Akademik ve İdari Personeli ve Sevgili Öğrenciler,

Başarı yolculuğunda yeni hedeflere ulaşmanın arzu ve tutkusuyla 2019-2020 akademik yılına girmiş olmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Kuruluşunun 10. yılını geride bıraktığımız üniversitemiz, ne yazık ki milletçe yaşadığımız bilinen olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen kurumlardan biri olmuştur. Ancak geçmişe takılıp kalmadan hep birlikte zaman ve imkanlarınızı en iyi şekilde değerlendirerek başarı yolculuğunda Üniversitemizi üst düzeylere taşımak durumundayız. Bu yıl ki üniversite yerleştirme sınavı sonuçlarına göre Üniversitemiz kuruluşundan bugüne en yüksek doluluk oranına ulaşmıştır. Buna bağlı olarak ve yeni açılan 11 bölüme, öğrenci almak suretiyle öğrenci mevcudumuzda ciddi artışlar olmuş, yabancı öğrenci mevcudunu da üç katına çıkarmış bulunuyoruz.

Son bir buçuk yıl içinde yürüttüğümüz kurumsal düzenlemeler, motivasyon çalışmaları ve öğretim kadrosunu güçlendirme çabalarıyla önemli mesafeler kat edilmiştir. Artık belli sorunları geride bırakıp kaliteye ve başarıya odaklanma durumundayız. Bütün öğretim ve idari personelimizin yeni öğretim yılında daha güçlü bir kararlılık ve azimle çalışacaklarına inancım tamdır. Hepinize huzurlu, verimli ve başarılı bir öğretim yılı temennisiyle sağlık ve esenlikler diliyorum.

Üniversitemiz ailesine yeni katılan öğrencilerimize hoş geldiniz diyor Yalova Üniversitesini tercihlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimizin yeni öğretim yılının hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum.

Bu vesileyle Yalova Üniversitesi ailesinin bütün mensuplarına içten dileklerle, en kalbi  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Suat CEBECİ

Yalova Üniversitesi Rektörü