Sosyal Hizmet Bölümü 2019 Yılını Paydaşlar Buluşması İle Tamamladı

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, “Topluma Yönelik Sosyal Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında 2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde sürdürdüğü çalışmaları, “Paydaşlar Buluşması” ile noktaladı.

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. sınıf öğrencileri, 2019 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında başta kamu kuruluşları olmak üzere, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, sivil toplum örgütleri ve özel kuruluşlar ile birlikte gerçekleştirdiği 65 çalışmanın sonunda, bu çalışmalara katılan öğrenci ve dış paydaşları bir araya getirmek amacı ile “Paydaşlar Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

15 Temmuz Konferans Salonu’nda düzenlenen “Paydaşlar Buluşması” etkinliği, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve belediyelerin temsilcileri ve Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerinin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sosyal Hizmet bölümünden Öğr. Gör. Metin Öksüz, yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra söz alan Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul ise “Yapılan çalışmalar ve paydaşların programa göstermiş oldukları teveccühün, Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerinin, Yalova Üniversitesi’nin vizyonunu ve misyonunu en üst seviyede temsil etme kabiliyetinde olduklarının bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı. Etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ettiğini ve destek veren paydaşlara da teşekkürlerini ilettiğini belirten Prof. Dr. Torkul, “Bu tür oluşumlar ülkemiz açısından da geleceğe dair umutlarımızı yükseltmektedir. Sosyal Hizmet mesleği, geleceği aydınlık ve açık bir meslektir. Bu bağlamda öğrencilerimize meslek yaşamlarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Çalışmaların fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile devam eden “Paydaşlar Buluşması”nda daha sonra ise Yalova Türk Sanat Müziği Engelliler Koro Projesi kurucusu ve Şifahane Korosu Şefi Utku Köşedar yönetimindeki mini konsere geçildi.

Şifahane Korosu Konser Verdi

Yalova Türk Sanat Müziği Engelliler Koro Projesi kurucusu ve Şifahane Korosu Şefi Utku Köşedar konser öncesi kısa bir konuşma yaparak proje hakkında bilgi verdi. Projenin başlangıcı ve gelişiminden söz eden Köşedar, engelli bireylere olan bakışımızın ve saygının öneminin altınız çizdi. “Her ne yaparsanız yapın, sevgi ile yaparsanız başarı kaçınılmaz olur” diyen şef Utku Köşedar, projede destekleri olanlara ve koro katılımcılarının ailelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Şef Köşedar’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Şifahane Korosu, Türk Sanat Müziği eserlerini koro ve solo olarak seslendirdi. Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı konser, şef Utku Köşedar’a hediyelerinin takdim edilmesiyle sonlandı.