Üniversitemiz Yalova’da Faaliyet Gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını Ağırladı

Yalova ilinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile Yalova Üniversitesi arasındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla 25 Kasım Pazartesi günü Rektörlük Konferans Salonunda istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Yalova’da faaliyet gösteren 70 civarında sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.

“Birlikte neler yapabiliriz, öğrenmek istiyoruz”

Toplantı Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasıyla başladı. 2018 yılında iş dünyasının temsilcileriyle çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Suat Cebeci, aynı şekilde bu yıl da ilimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla görüş alışverişinde bulunulması ve işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlediklerini ifade etti.  Rektör Cebeci: “Ülkemizde dernek vakıf veya sivil toplum kuruluşu olarak varlık ortaya koyan kurumlar, mutlak suretle ülkemize yararlı işler yapmak amacındadırlar. Bunların her birisinin düşünce yapısı, zihinsel potansiyeli ve çabaları bizim için değerlidir.” dedi. Cebeci, ayrıca fikir ve düşünce farklılıklarının birer zenginlik olduğunu ve Türk milletinin bu zenginliği takdir edecek olgunlukta olduğunun altını çizdi. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden üniversiteyi ve yönetimlerini değerlendirmelerini isteyen Cebeci: “ Birlikte neler yapabiliriz, öğrenmek istiyoruz. Sizin yol gösterici her düşünceniz biliniz ki bizim için anlamlı ve değerlidir.” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Üniversitemizle işbirliğine hazırız “

Rektör Cebeci’nin konuşmasının ardından söz alan sivil toplum kuruluşu yöneticileri, üniversitemizin kuruluşundan bu yana geçirdiği değişimler ve gelişmeler hakkında düşüncelerini ve değerlendirmelerini paylaştılar. Üniversitemizle her alanda işbirliğine hazır olduklarını belirten sivil toplum kuruluşu yöneticileri bu toplantıyı uzun süredir beklediklerini dile getirerek, memnuniyetlerini ifade ettiler. Üniversitemizin yakın gelecekteki plan ve projelerinin gerçekleştirilmesi sürecinde sivil toplum kuruluşları ile yapılabilecek işbirlikleri üzerine görüş alışverişinde bulunulmasının ardından toplantı tüm katılımcıların birlikte çektirdiği fotoğraf ile noktalandı.