Üniversitemizde 15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı Konferansı Gerçekleştirildi

Yalova Üniversitemiz, kahraman milletimizin onurlu bir direnişin fitilini ateşleyerek, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin dördüncü yıl dönümü kapsamında ‘15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı’ konulu konferans gerçekleştirdi.

Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı’ konferansı, Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Orhan Torkul, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle üniversitemiz personelinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Program, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’ında, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını veren kahraman şehit ve gazilerimiz adına Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başladı.  ‘15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı’ konferansı, Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Orhan Torkul hocamızın açılış konuşmasıyla devam etti.

Rektör Vekili Prof. Dr. Torkul; “Bugün, FETÖ’nün hain darbe girişiminin dördüncü yılı dolayısıyla burada toplanmış bulunmaktayız. Bu girişim, halkın sokaklara dökülerek mücadelesiyle geri püskürtüldü ve biz bu uğurda 248 vatandaşımızı şehit verdik. Bu demokrasi zaferinin dördüncü yılında şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi dualarla anıyor ve onlara şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Orhan Torkul’un açılış konuşmasının ardından Yalova Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İlyas Akyüzoğlu, ‘15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı’ konulu konferans konuşmasını yapmak üzere sahneye geldi.

‘Önlerindeki ağaca bakıyorlar ve arkasındaki ormanı göremiyorlar.’

Dr. Öğretim Üyesi İlyas Akyüzoğlu bu kutlu günde konuşmacı olarak konferansa katılmaktan gurur duyduğunu ifade ederek Yalova Üniversitesine Rektörlüğüne böyle bir günde kendilerine konuşmacı olma fırsatı verdiği için teşekkürlerini sundu. Akyüzoğlu Bakara Suresinin 154. ayetine değinerek sözlerine başladı. “Bakara Suresi’nin 154. Ayeti, ‘Allah yolunda öldürülenler için ‘ölüler’ demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.’ buyuruyor. Bir takım toplulukların hain darbe girişiminde can veren vatandaşlarımız için onların şehit olmadığı söylediklerini duydum, eğer o insanlar olmasaydı biz burada özgürce oturamıyor olacaktık, benim bu sunumdaki amacım onların şehitlik mertebesinde olduğunu kanıtlamak ve onları zaferlerinin dördüncü yıllında gururla anmaktır” ifadelerini kullandı.

Akyüzoğlu, konuşması boyunca FETÖ’nün arkasında aslında kimlerin olduğunu ve hangi amaca yönelik eylemlerde bulunduğunu örneklerle ifade etti. Sunumunda ‘Önlerindeki ağaca bakıyorlar ve arkasındaki ormanı göremiyorlar’ diyerek aslında FETÖ’nün büyük bir planın küçük bir parçası olduğunu vurgulayan Akyüzoğlu “Şimdi burada özgür bireyler olarak oturabiliyorsak bu şehitlerimiz sayesindedir, Allah bize 15 Temmuz zaferinin ödülü olarak Ayasofya’yı nasip etti.’ diyerek sözlerini tamamladı.

“15 Temmuz Milli İradenin Uyanışı ”konulu konferans Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İlyas Akyüzoğlu’na Yalova Valisi Muammer Erol tarafından plaket takdimiyle sona erdi.