Üniversitemizde Aşure Dağıtımı Yapıldı

Yalova Üniversitesi’nde Muharrem ayı dolayısıyla merkez yerleşkede öğrenci ve personele aşure dağıtımı yapıldı.  Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan aşureler Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci’nin de katıldığı etkinlikte personele ve öğrencilere ikram edildi.  Aşure programına akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Rektör Prof. Dr. Cebeci, Muharrem ayı ve aşure gününün İslam kültüründe önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, yüzlerce yıllık geçmişi olan aşure kültürünün yaşatılması noktasında böyle etkinliklerin payının büyük olduğunu söyledi. Rektör Cebeci, yeni hicri yılın, yeni akademik yılın ve aşure etkinliğinin ülkemizin birlik ve beraberliğini devamı noktasında hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.