Yalova Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Yalova Üniversitemiz 2018-2019 Akademik Genel Kurul Toplantısı, Akademik Personelimiz’in katılımı ile Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Öksüz, Prof. Dr. Derya Güroy ve Prof. Dr. Orhan Torkul’un hazır bulunduğu Akademik Genel Kurulu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akademik personelimizin yoğun ilgi gösterdiği 2018-2019 Akademik Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşması ise Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından gerçekleştirdi.

 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde vatani görevini yerine getirirken, şehit olan Yalovalı Jandarma Onbaşı Muhammet İslam Altuğ’a, Allah’tan rahmet, yakınlarına metanet dileyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Suat Cebeci, “Bir öğretim yılı boyunca yapmış olduğumuz çalışmaları gözden geçirmek, değerlendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere Akademik Genel Kurulu’muzu gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bir yıl içerisinde meydana gelen gelişmeleri; kalite çalışmaları, personel çalışmaları, kurumsal gelişim çalışmaları, fiziki mekan çalışmaları, öğrenci motivasyonu ve dış paydaşlar ile ilişkiler olmak üzere 6 elzem başlık altında özetleyen Prof. Dr. Suat Cebeci, sunumunu: “Öncelikli olarak kalite yönetimini, hedeflerini ve politikalarını belirledik. Eğitim ile bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdik ve değerlendirme kriterlerini belirleyerek, birimlerimiz ile paylaştık. Bunun yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri ile bir Çalıştay düzenleyerek, Üniversitemiz’in meselelerini sorguladık. Daire Başkanları ile toplantılar gerçekleştirdik, bu minvalde personel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını yürüttük. Kurumsal gelişmeler ile ilgili olarak, üst ve orta kademe ara yönetim pozisyonlarını doldurduk ve uyumlu çalışan bir kadro oluşturduk. Yeni araştırma merkezleri açtık ve bütün araştırma görevlilerimizi alanları ile ilgili birimlerde görevlendirdik. İstihdam garantili Altınova Meslek Yüksekokulu’nu, Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni, Spor Bilimleri Fakültesi’ni açtık ve fakültelere yeni bölümlerin açılması girişimlerimizi gerçekleştirdik. 11 yeni bölüme öğrenci alınmasını sağladık, Teknopark çalışmalarını hızlandırdık. Üniversite web sayfamızı yeniledik. Fiziksel mekan anlamında da Spor Yaşam Merkezi ve İslami İlimler Fakültesi binalarını inşa ettik. Öğrenci Yaşam Merkezi, Kampus Girişi ve Çevre Düzenlemesi Çalışmaları, Tören Alanı İnşaatı, Araç Hangarı ve Malzeme Deposu İnşaatı, Çiftlikköy Sahilindeki Etibank Arazisi’nde Uluslararası Çok Amaçlı Kongre Merkezi, Uluslararası Soysal Bilimler Çalışma Merkezi, Uluslararası İslami İlimler Çalışma Merkezi’nin kurulması ile ilgili işlemler ise devam ediyor” ifadeleri ile tamamladı.

 

Yalova Üniversitemiz’de kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Suat Cebeci, “Kısa Vadede Yapılması Gerekenler; Merkez Derslikler ve Kütüphane Kompleksi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi Merkezi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, T.T.O. ve Teknopark, Personel Sosyal Tesisleri binaları iken Orta Vadede Yapılması Gerekenler; Personel ve Öğrenci Yemekhaneleri, Uluslararası Kongre Merkezi, Uluslararası Sosyal Çalışmalar Merkezi, Uluslararası İslami Çalışmalar Merkezi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi binalarıdır. Son olarak Uzun Vadede Yapılması Gerekenler ise Sağlık Bakanlığı ile Afiliye Tıp Fakültesi, OSB’ler Bölgesi Kılıçköy Kampüsü, Su Sproları ve Su Ürünleri Kıyı Tesisleri’nin kurulmasıdır” söylemi ile Üniversitemiz’in gelecek hedeflerini paylaşmıştır.  

 

 

 

Prof. Dr. Suat Cebeci son olarak sürekli takip edilmesi gereken işleri ise Eğitim-Öğretim ve Yönetim Kalitesinin Geliştirilmesi, Bilimsel Araştırma Faaliyetlerinin Yoğunlaştırılması, Kurum Aidiyeti Duygusunun Güçlendirilmesi, Personel ve Öğrenci Memnuniyetinin Yükseltilmesi, Kurumsal Yönetişim Geleneğinin Oluşturulması, Bölgesel Sektörlerle İşbirliğinin Güçlendirilmesi, Üniversitenin Tanınırlığının Yükseltilmesi şeklinde sıraladı.

 

Daha sonra söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş ise lisans birimleri adına konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmasında yeni açılan iki Fakültemiz ile beraber toplam Fakülte sayısının 7’ye yükseldiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Öztaş, “İleriye dönük hedeflerimiz, fakültelerimizi en iyi noktaya getirmek adına çalışmaktır. İlk 5 Fakültemizin hepsi mezun vermektedir ve biz mezunlarımızın iş hayatında çok iyi noktalara geldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Mustafa Öztaş’tan sonra söz alan Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy da lisansüstü birimleri adına konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, “Enstitüler olarak nitelikli tez çalışmalarını yürütmek adına gerek enstitüler arasında gerekse de BAP birimi ile senkronize çalışmalar yürütmekteyiz. Bununla birlikte tez çalışmalarını yürütürken, zamanın gerekliliklerine de uygun değişiklikler yapmaktayız. Bu süreçte Rektörlüğümüze de Enstitülere vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.

 

2018-2019 Akademik Genel Kurulu’nun son konuşmasını ise Ön Lisans Birimleri adına Termal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Yiğit gerçekleştirdi. Meslek Yüksekokulları’nın tarihçeleri ve hedefleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Bülent Yiğit konuşmasına, “Meslek Yüksekokulları’nın hedefleri, nitelikli ara insan gücü yetiştirmek, bilgi üretmek, bilgiyi ürün ile teknolojiye dönüştürmek ve bilgiyi topluma yaymaktır. En önemli sorun ise öğrencilerin, personelin ve meslek yüksekokulları ile sanayi arasındaki iş birliklerinin yetersizliğidir. Meslek Yüksekokullarımızın pozitif yönleri ise Bologna verilerinin girilmiş olması, akademik kariyerin yönetim tarafından desteklenmesi, toplantı ve seminerlerin yapılıyor olması, ek ödemelerin zamanında ve eksiksiz yapılması ile kalite sürecinin başlatılmasıdır” şeklinde sürdürmüştür.

 

Akademik Başarılar Ödüllendirildi

 

Yalova Üniversitemiz’de 3 Temmuz 2018 tarihinden itibaren akademik aşama kaydeden personelimiz için ödül töreni gerçekleştirildi.

 

3 Temmuz 2018 itibari ile ‘Profesör’ unvanı almaya hak kazanan Öğretim Üyelerimiz’den Prof. Dr. Ayşe Tansel Çetin, Prof. Dr. Fahri Apaydın, Prof. Dr. İsmail Gökhan Temel, Prof. Dr. Kadriye Tuzlakoğlu, Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Prof. Dr. Muharrem Önder, Prof. Dr. Murat Azaltun ve Prof. Dr. Müfit Çetin’e; Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından Plaket takdim edildi.

 

Daha sonra ise 3 Temmuz 2018 itibari ile ‘Doçent’ unvanı almaya hak kazanan Öğretim Üyelerimiz’den Doç. Dr. Esra Bilgin Şimşek, Doç. Dr. Hasan Gümüşoğlu, Doç. Dr. Mehmet Büyükyıldız, Doç. Dr. Murat Alakel, Doç. Dr. Recep Yıldız, Doç. Dr. Serkan Öztürk, Doç. Dr. Sunay Türkdoğan ve Doç. Dr. Ümit Ünver’e; Yalova Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Torkul tarafından Plaket takdim edildi.

 

Son olarak ise 3 Temmuz 2018 itibari ile ‘Doktor’ unvanı almaya hak kazanan Öğretim Üyelerimizden Dr. Anıl Başaran, Dr. Hayrettin Yıldız, Dr. İlyas Arslan, Dr. Necip Taha Gür, Dr. Osman Vahdet İşsevenler, Dr. Özgür Ceylan, Dr. Özlem Usman, Dr. Sinem Ateş, Dr. Sümeyra Ocak, Dr. Arzu Yavaşcaoğlu, Dr. Barış Kocaarslan, Dr. Beyza Erkoç, Dr. Güler Güneş Aslan, Dr. İrfan Kösesoy, Dr. Sümeyye Beyza Abay Alyüz, Dr. Üzeyir Yıldız, Dr. Yasemin Çölgeçen ve Dr. Zafer Ay’a Yalova Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz ve Prof. Dr. Derya Güroy tarafından Başarı Belgesi takdim edildi.

 

TÜBİTAK Ar-Ge ve MARKA Projesi Desteği Alanlara Plaket Takdim Edildi

 

2018-2019 Akademik Genel Kurulu, 3 Temmuz 2018 tarihinden itibaren TÜBİTAK Ar-Ge ve MARKA Projesi desteği alan personelimize plaket takdimi ile devam etti.

 

“İskelet Kas Dokusuna Özgü 3 Boyutlu Biyoaktif Kombine Doku Matrikslerinin Geliştirilmesi ve Elektriksel Stimülasyon Altında Hücresel Aktiviteler Üzerindeki Etkinliğinin Değerlendirilmesi” adlı projesi ile destek alan Prof. Dr. Kadriye Tuzlakoğlu, “Emülsiyon Kalıplama ile Hazırlanan Hiyerarşik Makro Gözenekli Polimerlerde Deneysel Parametrelerin Morfolojik ve Fiziksel Özellikler Üzerindeki Etkilerinin Modellenmesi” adlı projesi ile destek alan Doç. Dr. Emine Hilal Mert, “Montmorillonit Dolgulu Karragenan-Psyllium Kompozit Hidrojellerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Tarımsal Su Yönteminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması” adlı projesi ile destek alan Doç. Dr. Demet Aydınoğlu ve “Yalova Meslek Yüksekokulu 3D Yazıcı Temeli Tasarım ve Atölye Projesi” adlı proje ile destek alan tüm ekip adına Öğr. Gör. Dr. Mahmut Bingöl Plaket ile ödüllendirildi. Öğretim Üyelerimiz’e plaketleri Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci tarafından takdim edildi.

 

Çeşitli Kurumlardan Ödül Kazanan Birimlere Başarı Belgeleri Takdim Edildi

 

Daha sonra ise Üniversitemiz’in çeşitli birimlerindeki başarıları ile isimlerinden söz ettiren Öğretim Üyelerimiz’in ödülleri takdim edildi. İlk olarak Çınarcık Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğrencilerimiz’in “12. Ulusal Klavye Yarışması”nda elde ettikleri birincilikleri nedeniyle tüm ekip adına Öğr. Gör. Cihat Çetin, Öğr. Gör. Özgür Doğan Gürcü ve Öğr. Gör. Necmettin Çakır’a Başarı Belgeleri, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş tarafından takdim edildi.

 

Ardından Yalova Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğrencilerimiz’in, International Istanbul Culinary Cup 2019 Yemek Yarışması’nda kazandıkları iki adet altın madalya, bir adet klasman birinciliği ve 11 adet gümüş madalya nedeniyle tüm ekip adına Öğr. Gör. Yasin Özaslan, Öğr. Gör.  Çağrı Dilmen ve Öğr. Gör. Arzu Güzel Çakmak’a Başarı Belgeleri, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Azaltun tarafından takdim edildi.

 

Daha sonra ise Termal Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğrencilerimiz’in 5. Üniversiteler Arası Ambulans Rallisi’nde elde ettikleri “Kardiyak Aciller Etabı” birinciliği nedeniyle tüm ekip adına Öğr. Gör. Gürkan Erdoğan ve Öğr. Gör. Şeyda Can’a Başarı Belgeleri, Termal Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Yiğit tarafından takdim edildi.

 

Son olarak ise Yalova Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi Öğrencilerimiz’in, Viyana'da düzenlenen “Avrupa Üniversiteler Arası Arapça Münazara Şampiyonası”nda ikinci ve Katar “5. Uluslararası Münazara Yarışması”nda sekizinci olması nedeniyle tüm ekip adına Dr. Öğr. Üyesi Abdülkadir Coşkun ve Dr. Öğr. Üyesi Abdulnaser Sultan Mohsen Sallam’a Başarı Belgeleri, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren tarafından takdim edildi.

 

Prof. Dr. Atilla Taşdelen’e Takdir Belgesi Takdim Edildi

 

Başarı Belgeleri’nin takdiminin ardından ise İslam Ülkeleri İş birliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Birliği Kurulu tarafından İslam ülkeleri arasında en parlak ve gelecek vadeden “Genç Akademisyenler Bilim İnsanları Ödülü”nü almaya hak kazanan Polimer Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen’e Takdir Belgesi, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Suat Cebeci tarafından takdim edildi.

 

Akademik Teşvik Puanları Ödüllendirildi

 

Yalova Üniversitemiz’de 2018 yılında Akademik Teşvik puanına göre 75 ve üzeri puan alan Öğretim Üyelerimiz’den Doç. Dr. Mehmet Gökhan Genel ile Dr. Öğr. Üyesi Yasin Galip Gencer’e Takdir Belgeleri, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Hayri Eren tarafından takdim edildi. Akademik Teşvik puanına göre 74 puan ile 60 puan arası alan Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Prof. Dr. Senay Yürür, Öğr. Görevlisi Turgut Ak, Doç. Dr. Ferhat Sayım, Prof. Dr. Derya Güroy, Doktor Öğretim Üyesi Ahmet Turan, Doktor Öğretim Üyesi Salih Batal’a Teşekkür Belgeleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Abay tarafından takdim edildi.

 

2018-2019 Akademik Genel Kurulu Toplantısı’na Üniversite bünyesinde çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarda başarı ile görev alan Öğretim Üyelerine Başarı Belgesi takdimi ile devam edildi. İlk olarak 4-7 Ekim 2018 tarihleri arasında, Yalova’da düzenlenen 1. Uluslararası Veri Bilimi ve Uygulamaları Konferansı’ndaki başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekip adına Doç. Dr. Murat Gök’e Başarı Belgesi, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Kayıhan tarafından takdim edildi.

 

Ardından ise 8-9 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen 3. Ulusal Kadın Sempozyumu’ndaki başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekip adına Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay’a Başarı Belgesi, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Azaltun tarafından takdim edildi.

 

Daha sonra 2-3 Mayıs 2019 tarihlerinde İşletme Bölümü tarafından düzenlenen 4. Uluslararası İşletme Öğrencileri Kongresi’ndeki başarılı çalışmalarından dolayı tüm ekip adına Prof. Dr. Senay Yürür ve Prof. Dr. Selami Özcan’a Başarı Belgeleri, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cahit Ensari tarafından takdim edildi.

 

Son olarak ise Sıfır Atık Birimi olarak fuar ve etkinliklerdeki başarılı çalışmalarından dolayı Sıfır Atık ekibi adına Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aylin Karahan Toprakçı’ya Başarı Belgesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım tarafından takdim edildi.

 

Ödül takdim töreninin ardından münazara şeklinde devam eden 2018-2019 Akademik Genel Kurul, akademik personelimizin görüş ve önerilerinin Yalova Üniversitemiz yöneticilerine iletilmesi ile sona erdi.