Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” Konferansına Konuşmacı Olarak Katıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün üçüncü yıl dönümünde 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve toplumsal birlik şuuru ile din istismarına karşı farkındalığın arttırılması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferans, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin katılımıyla gerçekleşti.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferansta Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık başta olmak üzere, çok sayıda akademik ve idari personelimiz ile il protokolü de hazır bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, vatanın her karışında bu topraklar için seve seve canlarını feda eden kahraman şehit ve gazilerimiz adına Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımız’ın okunması ile başlayan “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferans, aziz şehitlerimiz anısına okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Yalovalı vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferansta, daha sonra ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın 15 Temmuz mesajı katılımcıların seyrine sunuldu. 15 Temmuz Destanı’na ilişkin sinevizyon sunumunun katılımcılara duygu dolu anlar yaşatmasının ardından ise “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferans, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmaları ile devam etti.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin daha iyi anlaşılabilmesi için arka planında yatan sebepleri incelemek gerektiğini ifade ederek, sözlerine başlayan Prof. Dr. Suat Cebeci, ilk olarak terörist başının Erzurum’un bir köyünde yaşarken Amerika tarafından keşfedilme ve yetiştirilme sürecinden bahsetti. Terörist başı ile ilgili olarak ‘kullanışlı bir esir’ nitelemesinde bulunan Prof. Dr. Suat Cebeci, Türkiye’nin hedefe alınması hakkında da açıklamalar yaptı.

Gezi Parkı olayları ile başlayan sürecin devamında asıl olarak Türkiye’nin ekonomik düzlüğe çıkmasının engellendiğini ifade eden Prof. Dr. Suat Cebeci, “Daha önceden bize düşmanlık örtülü yapılırdı. Ancak şimdi alenen yapılıyor. Önce Gezi Parkı olaylarında ağaçları bahane ederek daha sonra da ‘üçüncü köprüyü ve havalimanını yaptırmayız’ diyerek, ülkemizin ekonomik düzlüğe çıkmasının önünü tıkamaya çalıştılar. Bizim insanımızı, bize ihanet ettirdiler. Bu cemaate; ‘hizmet cemaati’ diyerek binlerce insan gönlünü verdi. Bizleri İslami heyecanımızdan yakalayıp sürüklediler. Ancak unutmamalıyız ki İslami heyecanımıza ne kadar ihtiyacımız var ise o heyecanı kontrol edecek, doğru ile yanlışı ayırma yetisine de o denli ihtiyacımız vardır. Çünkü hadiselerden ders çıkaramazsak o hadiseleri tekrar tekrar yaşamak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, kendilerine teşekkürlerini iletti. “Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu konferansın son bölümünde ise Yalova Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık tarafından Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’ye günün anısına hediye takdim edildi.