Yalova Üniversitemiz’de AB Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü Etkinliği Düzenlenmiştir.

TÜBİTAK Ufuk2020 Programı Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından, Yalova Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu’nda, Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü etkinliği düzenlenmiştir.

Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. İ. Gökhan Temel ve yoğun düzeyde Öğretim Üyelerimiz ile Araştırma Görevlilerimiz’in ilgi gösterdikleri Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü etkinliği, TÜBİTAK Ufuk2020 Programı Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat İsmi, Serhat Melik’in katılımları ile gerçekleştirilmiştir.

Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü etkinliği, Yalova Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşması ile başlamıştır. Konuşması esnasında, Ufuk2020 Programı’nın önemine değinen Prof. Dr. Suat Cebeci, ‘’Avrupa Birliği ile ilgili serüvenimizin çok eski yıllara dayanıyor olmasına rağmen, siyasi cephesi itibariyle bazen umut kırıcı boyutlara erişse dahi, bizlerin bilimsel alanda mevcut imkan ve kabiliyetlerimizi geliştirme noktasında, olası imkanları birer fırsat olarak değerlendirmemiz gerekmektedir. İlgili girişimleri fırsata dönüştürmemiz, bilhassa söz konusu Avrupa Birliği tecrübemizden oluşan bilgi ve destek havuzlarından olabildiğince faydalanmamız gerekmektedir. Bu nedenle, nicelik ve nitelik bağlamında daha yoğun düzeyde bilimsel çalışmalar gerçekleştirerek, proje üretmek ve bilgi ile beceri ve dahi tecrübe paylaşımlarını gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Akademik personelimizin, bilimsel araştırmaları destekleyen TÜBİTAK ve MARKA gibi kuruluşlar ile sürekli irtibat halinde olması zaruridir. Zira, Üniversitelerin itibarı ve bilinirlik düzeyi, Öğretim Üyeleri’nin performansı ile doğru orantılı işleyen bir husustur. Bu nedenle Yalova Üniversitemiz Ailesi olarak, performansımızı artırma noktasında daima en yükseği hedeflemeliyiz. Nitekim, bizleri üst seviyelere taşıma amacımıza hizmet etmesi adına, bu minvaldeki eğitim etkinliklerine de oldukça önem verdiğimiz açıktır. Çünkü, hiçbir projenin zahmetsiz kabul edilmeyeceğine vakıfız. Ancak her şeye rağmen hem ülkemizin gelişimine katkı sağlayabilecek hem de bilimsel birikimimizi artırabilecek projeleri gerçekleştirebileceğimiz hususuna dair inancımız tamdır’’ ifadeleri ile etkinliğin önemini vurgulamışlardır.

İki oturum şeklinde yürütülen Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü etkinliğinin ilk oturumunda, TÜBİTAK Ufuk2020 Programı Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat İsmi Serhat Melik, Ufuk2020 Programı’nın genel özellikleri, program bileşenleri, konsorsiyumlara katılım süreçleri ile TÜBİTAK Ufuk2020 Programı Destek ve Ödül Programı hakkında bilgiler sunmuşlardır.

Ufuk2020 Programı Eğitim ve Bilgilendirme Günü etkinliğinin ikinci oturumunda ise Ufuk2020 Programı Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat İsmi Serhat Melik, Ufuk2020 Programı Ulaşım Alanı çağrıları özelinde, bilgilendirmede bulunmuşlardır. Soru-Cevap Bölümü’nün yoğunluğu, etkinliğin verimli şekilde yürütülmesine katkılar sağlamıştır.