Yalova Üniversitesi Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Yalova Üniversitemiz'de Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Günümüzün güç kaynağı olarak addedilen enformasyonun, değişim ivmesi her geçen gün artmaktadır. Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde süregelen teknolojik gelişmelerin, yaşamlarımızı dönüştüren ve şekillendiren hızından hareket ile bilimsel atılımlarına devam eden Yalova Üniversitemiz, mevcut Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin arasına bir yenisini daha ekledi.

Yalova Üniversitemiz, siber güvenlik alanında bölgemiz ve ülkemiz düzeyinde bilinçlenmeye katkıda bulunmak, kurumların talepleri doğrultusunda siber güvenlik alanında rapor hazırlamak, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve siber güvenlik dalında akademik çalışmalar yürütmek amacı ile ‘Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni hayata geçirdi.

Yalova Üniversitemiz Rektörlüğü’nün girişimleri sonucunda, 17 Haziran 2019 Tarihli ve 30804 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ile beraber Yalova Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Merkezleri’nin konu yelpazesi; sağlıktan teknolojiye, dezavantajlı gruplardan ekonomiye kadar genişlemiş oldu.