Yalova Üniversitesi’nden 2. Geleneksel Kariyer Zirvesi

Geleneksel Kariyer Zirvesi’nin ikincisi; Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Kariyer Ofisi Koordinatörlüğü ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Teknoloji ve İnovasyon Topluluğu’nun çalışmalarıyla 26 Kasım 2019 Salı günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’nun ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Güroy’un konuşmasıyla açıldı. Ortaöğretim ve üniversite öğrencileri ile sektör duayenlerini bir araya getiren 2. Geleneksel Kariyer Zirvesi; Turkcell İnsan Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Kenan Şahan, Suit Your Job Kurucusu Aysu Bilgin Çeçen, Kentsel Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kürşad Şehit, Mobilexpress & Chado Tea & One Digital Kurucusu Tunç Berkman, Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Hepsijet Teknoloji Direktörü Deniz Tosun,çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğrencilere üniversite sonrası kariyerlerini planlama ve gerekli koşulları sağlama hususunda destek olmayı hedefleyen etkinlikte alanında uzman isimler konuşmalarını yaptılar. ‘CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri’, ‘İşe/Staja Alım Süreci’, ‘Bir Mühendisin Sahip Olması Gereken Yetkinlikler’, ‘Linkedln ile İş Hayatına Giriş’, ‘Kariyer Planlamasında Risk Yönetimi’, ‘Dijital Pazarlama Dünyasında İnsan’ ve ‘Türkiye’de Otomotiv Sektörünün Geleceği’ başlıklı konuşmalarıyla deneyimlerini öğrencilere aktardılar.

“Her tercih bir vazgeçiştir.”

Zirvenin ilk konuğu olan Turkcell İnsan Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Kenan Şahan, Turkcell tanıtım filmi ile başladığı sunumuna, iş seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bahsederek devam etti. “Her tercih bir vazgeçiştir.” diyen Şahan, karar verirken dikkat edilmesi gereken noktalara değindi. Son olarak kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere mülakat ve CV konularında bilgiler verdi.

Suit Your Job Kurucusu Aysu Bilgin Çeçen, LinkedIn ve kullanım amaçlarından bahsetti. Bilgi ve deneyimlerini öğrenciler ile paylaşan Aysu Bilgin Çeçen, iyi bir LinkedIn profilinin nasıl oluşturulacağı, kariyer hayatında ve LinkedIn profilinde İngilizcenin önemini öğrencilerle paylaştı.

“Hedefe ulaşana kadar yılmak yok!”

Kentsel Yönetim Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Kürşad Şehit, kariyer planlamasında risk yönetimi konusunda kendi tecrübelerinden verdiği örnekler ile öğrencilere yol gösterdi. Konuşmasında sık sık kişisel gelişimin öneminden bahseden Şehit, hedefe ulaşana kadar yılmamak gerektiğini vurguladı.

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, otomotiv sektöründeki deneyimlerini ve Türkiye’nin 2. el otomobil piyasasındaki değişimlerini yorumlarken, zorluklar karşısında yılmadan yola devam edilmesinin önemini ifade etti.

“İnsanın en temel ihtiyacı aidiyettir.”

Mobilexpress, Chado Tea ve One Digital gibi firmaların kurucusu olan Girişimci Tunç Berkman, pazarlama ve dijital pazarlama kavramından bahsettiği konuşmasında, kendi tecrübelerinin yanı sıra güncel örneklere yer verdi. “İnsanın en temel ihtiyacı aidiyettir.” diyen Berkman, pazarlamanın incelikleri ve öneminin altını çizdi.

Konuşmasında bir mühendisin sahip olması gereken yetkinlikler konusundan bahseden Hepsijet Teknoloji Direktörü Deniz Tosun, okul hayatı ile iş hayatı arasında farklılıklara değindi. Başarılı olmak için takım çalışmasının önemini vurgulayarak öğrencilere kişisel egonun yerini takım egosuna bırakması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

2. Geleneksel Kariyer Zirvesi’nin kapanış konuşması ise Mühendislik Fakültesi Polimer Mühendisliği Öğretim Üyeleri’nden Dr. Ögr. Üyesi İdris Karagöz tarafından gerçekleştirildi. Zirve, konuşmacılara plaketlerinin takdim edilmesiyle sonlandı.