Yalova Üniversitesi'nden Türkiye'nin İlk İstihdam Garantili Meslek Yüksekokulu

Yalova Üniversitesi, Altınova Belediyesi ve Tersan Tersanesi arasında yapılan protokol gereği ülkemizin iş garantili tek okulu olma özelliğinde olan Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu aynı zamanda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen, "Altınova Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Projesi" ise ülke genelinde bir model olarak eğitim verecek. Okul, sadece denizcilik alanında değil, genel programlarda da iş garantili tek okul olma özelliği taşıyor.

Yalova Üniversitesi, Altınova Belediyesi ve Tersan Tersanesi arasında 2019 yılında imzalanan protokolle kurulan Türkiye’deki ilk istihdam garantili meslek yüksekokulu olma özelliğini taşıyan Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, bünyesinde; Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri ve Makine ve Metal Teknolojileri olmak üzere aktif iki bölüm; Su Altı Teknolojileri Programı, Kaynak Teknolojileri Programı ve Gemi İnşaatı programı olmak üzere üç aktif program barındırıyor.

Bu Okuldan Mezun Olanların İşi Hazır

Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, ülkemizdeki ilk istihdam garantili meslek yüksekokulu olması ile ilgili TRT Haber canlı yayınına konu oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin de yer aldığı haberde, Prof. Dr. Suat Cebeci Meslek Yüksekokulu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘ Biz Yalova Üniversitesi olarak Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliklerini önceliklerimiz arasına aldık; çünkü ileride yetiştireceğimiz öğrencilerin doğrudan iş bulması ve iş dünyasına fayda sağlayan nitelikli eleman haline gelmesi çok önemli. Belediye- Üniversite- Tersane işbirliğiyle beraber kurup beraber yönetebileceğimiz bir meslek yüksek okulu açtık. Bu okulun işleyişi; her öğrenci teorik bilgileri okulda, uygulama kısmını da tersanede öğrenmesi şeklinde gerçekleşiyor. Öğrencimiz bu bölümlerden mezun olduktan sonra ise Altınova Tersaneler Bölgesi’nde işe başlayabiliyor dolayısıyla bu şekilde aldığımız her öğrenciyi iş garantili hale getiriyoruz. Onları iş dünyasını tanıyan, nitelikli elemanlar olarak iş dünyasına kazandırıyoruz.’ dedi. Son olarak Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi olarak amaçlarının Üniversite bünyesinde bulunan diğer meslek yüksekokullarını da tematik hale getirip, kendi alanları ile ilgili istihdam garantili, iş dünyasına nitelikli öğrenciler sunan meslek yüksekokulları haline getirmek olduğunu ifade etti.