Hakkımızda

Merkezimiz, Yalova Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜBİTAM) adı ile, Yalova Üniversitesi Senatosunun 08.02.2011 tarih ve 38 sayılı toplantısında alınan kararla kurulmuştur. Yönetmeliğimizin 29.03.2011 tarih ve 27889 sayılı Resmi Gazetede yayınlanması ile faaliyetlerine başlamıştır.

YÜBİTAM koordinasyonu ile yapılacak çalışmalar, yeni bilgiler elde etme, mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretme, yazılım dahil yeni sistem, süreç ve hizmetler oluşturma ve geliştirme yönünde yoğunlaşacaktır.

Söz konusu çalışmalarda öğretim üyeleri ile birlikte lisansüstü veya doktora çalışması yapan öğrenciler de yer alacak, böylece geleceğin akademisyenleri veya araştırmacıları yetişecektir.