Türk Dili Bölümü, Yalova Haberci gazetesinde

Yalova Üniversitesi tarafından misafir öğrenci olarak Yalova’ya gelen Gürcü öğrenciler türk dilini, kültürünü daha yakından öğreniyorlar. Daha iyi Türkçe konuşmak için, Türk kültürünün farklılıklarını keşfetmek, örf ve adetlerimizi öğrenmek ve Türkiye Gürcistan ilişkilerini güçlendirmek için 10 Gürcü öğrenci dün Yalova Üniversitesi Safran Yerleşkesi’nin konferans salonunda Türkçe eğitim gördüler.

Öğretim görevlisi Ezgi Şahin, “Yalova’ya gelen Gürcü öğrencilere 15 Ekim’e kadar Türk kültürünü tanıtmak, Türkçe konuşmalarını sağlamak için eğitim vereceğiz. Eski Türk tarihi anlatan, Türk kültürünü yansıtan metinler oluşturduk. Gürcü öğrencilere bilgi yüklemekten ziyade Türkçe konuşabilmeleri için çaba gösteriyoruz. Öğrenciler gayet başarılı bir şekilde dersleri tamamlıyorlar. Geçen hafta Gürcü öğrencilere videolarla, kitaplara Türk halk ozanlarını, Yunus Emire’yi ve şiir okumayı öğrettik” dedi.

Dün öğrencilerin eğitim programlarında, Hacivat-Karagöz,11 ayın sultanı Ramazan, camiiler vardı. Geçtiğimiz günlerde rektörlüğe yaptıkları ziyarette Necip Fazıl Kısakürek’in şiirini okuyan Gürcü öğrenciler dün aldıkları eğitimlerle Hacivat-Karagöz manileri de okudular.