2017 YGS - LYS Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıtları

2017-2018 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU

Üniversitemize yerleşen öğrencilerin ubs.yalova.edu.tr adresinden ön kayıt yapması zorundadır.

E-kayıt yapan öğrenciler,  ubs.yalova.edu.tr Öğrencilerimizden sisteme girdikten sonra muafiyet ve yeterlilik sınavlarına katılmak ve isteğe bağlı hazırlık sınıfı okumak isteyip istemediklerine dair anketi doldurmaları istenecektir. (Ön Kayıt işlemi)

Kayıtlar 11 – 18 Ağustos 2017 tarihleri arasındadır.

11 – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında isteyen öğrenciler E-kayıt (elektronik kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler 14 - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır.

"e-Devlet" Üzerinden Elektronik Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

E devlet kayıt durumu sorgulama için  tıklayınız

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1)      Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (E-kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2)      Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

3)      Üniversite, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

a) 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar

c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar 2017-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

4) Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği akademik birime başvuracaktır.

5) Elektronik kayda, sağlık raporu vb. belgeler isteyen aşağıdaki programlar dahil değildir. (Özel koşullu ön lisans veya lisans programları)

TERMAL MESLEK YÜKSEKOKULU

İLK VE ACİL YARDIM

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME

YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU

DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME (İÖ)

YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK (ERKEK)

YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU

SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK (KIZ)

YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ

YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU

YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ (İÖ)

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA

ÇINARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU

ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA (İÖ)

6)E-kayıt yapmak isteyenlerden E-devlet şifresi olmayanlar, nüfus cüzdanlarının aslı ile bizzat PTT şubelerinden temin edecekleri e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak “e-hizmetler” bölümü altında yer alan“Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında “Üniversite E-Kayıt” bölümünden E-devlet şifresi ile kimlik doğrulama yapıldıktan sonra kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Öğrenci Bilgi Sistemi için tıklayınız

7)  Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği akademik birime müracaat edecektir. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir.

8)  Herhangi bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu akademik birime gelecektir.

9)  Elektronik kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı alabileceklerdir.

Kayıt işlemini elektronik ortamda veya şahsen kayıt yaptıran öğrenciler 11 - 15 Eylül 2017 tarihleri arasında ders kaydı yapacaklardır.

10)  Muafiyet Sınavı, Derslerin Başlangıç tarihi, Sınav Tarihleri vb. bilgiler için

Akademik Takvimi tıklayınız.

Öğrenim ücreti/katkı  Payı:  Birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacaktır. Ancak ikinci üniversitesini/bölümünü Üniversitemizde sürdürecek olan öğrenciler katkı payını yatıracaklardır. İlk defa kayıt yaptıran ikinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversitesini üniversitemizde sürdürecek olan birinci öğretim öğrencileri 11-15  Eylül  2017 tarihleri arasında, katkı payı/öğrenim ücretlerini;

-Vakıfbank internet hesabına, Şubelerine veya bankamatiklerine bizzat giderek T.C. kimlik numaralarını adını ve soyadını vererek yatıracaklardır.

2016-2017 Katkı Payı/Öğrenim ücretleri için tıklayınız.

ŞAHSEN KAYITTA KAYIT YAPILACAK YERLER, TARİHLERİ VE TELEFON NUMARALARI

0226 815 55 29-31-32

Bağlarbaşı Mah. Safranyolu Cad. Merkez/Yalova

11-16 AĞUSTOS   2017

NOT : E - Kayıt yapan Öğrencilerden herhangi bir belge (lise diploması, kimlik fotokopisi, fotoğraf .............vb. ) teslim alınmayacaktır.