14. Uluslararası Isı Mühendisliği Konferansı Yalova’da Düzenleniyor

Üniversitemiz ve Toronto Metropolitan Üniversitesi iş birliğiyle 25-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen 14. Uluslararası Isı Mühendisliği Konferansı (ICTEA’14), Vali Muammer Erol, Yalova Milletvekili Tahsin Becan, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamit Er ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’in katılımıyla başladı.

Toronto Metropolitan Üniversitesi Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ziad Saghir’in davetli konuşmacı olarak katıldığı uluslararası prestije sahip konferans ülkemizde ilk kez Yalova Üniversitesi organizasyonunda gerçekleşiyor.

25-27 Mayıs tarihlerinde 3 gün boyunca devam edecek konferansın Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen açılış oturumu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Pelin Baran, üniversitemiz adına konferansın organizasyon komitesinde yer alan hocalarımız Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Sibel Başakçılardan Kabakcı ve Elektrik ve Enerji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülenay Alevay Kılıç ile uluslararası akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla başladı.

İpek yolu enerji hattı üzerindeki ülkelerin akademik çalışmalarını desteklemeyi ve geliştirmeyi hedefleyen konferans, Isı ve Enerji Mühendisliği konularında uzmanları bir araya getirerek günümüz ve ileri teknoloji konularını ele alıyor. Katılımcılar, sürdürülebilir enerji sistemleri, termodinamik, ısı transferi, yenilenebilir enerji teknolojileri gibi alanlarda gerçekleştirilen son çalışmaları paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak ve işbirlikleri oluşturmak için bir araya geldi.

Uluslararası Isı Mühendisliği Konferansı'nın açılış töreninde konuşan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’na da teşekkür etti. Rektör Bahçekapılı konuşmasının sonunda, 14. Uluslararası Isı Mühendisliği Konferansı'nın tüm katılımcılar için hayırlı ve başarılı geçmesini diledi.

Kürsüye gelen YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, "14. Uluslararası Isı Mühendisliği Konferansı'nı Yalova'da düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Bu konferans, termal mühendislik ve enerji alanında araştırmacılar, akademisyenler ve profesyonellerin bilgi ve görüş alışverişinde bulunmaları için bir platform sağlıyor. Konferansın işbirliğini teşvik etmesini ve alanın ilerlemesine katkıda bulunmasını umuyoruz. Konferansın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürleri sunarım” dedi.