7 Renk 7 Şehir Projesinin Son Ayağı Yalova Oldu

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘7 Renk 7 Şehir’ adlı projenin sunumuna katıldı.

İçişleri Bakanlığı, Aile Bakanlığı, İş-Kur Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonuyla ortaklaşa düzenlenen, engelli bireylerin istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Ankara, Gaziantep, Bursa, Erzincan, Sinop ve Trabzon olmak üzere yedi farklı şehirde gerçekleşen ‘7 Renk 7 Şehir’ adlı projesinin son ayağı Yalova oldu.

Yalova Belediyesinin meclis toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, İl Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Spastik Engelliler Konfederasyonu Başkanı Murat Arslanhan konuşmasında, Yalova Üniversitesine sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundu. Arslanhan’dan sonra söz alan Yalova Üniversitesi Engelli Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kahraman Güloğlu sözlerine Yalova Üniversitesi olarak bu tür projelere destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek başladı. Üniversite olarak bu gibi projelerde her zaman ön sıralarda yer kalacaklarını da ifade eden Kahraman Güloğlu, sahneden ayrılmadan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’ya projelere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Engellilere yönelik ailevi ve toplumsal sorunların tartışıldığı etkinlikte özellikle engelli bireylerin istihdamına yönelik önemli konuların vurgulandığı sunumlar gerçekleşti. Moderatörlüğünü Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Aslanhan’ın yaptığı etkinliğe, Yalova Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Güloğlu, Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğr. Gör. Metin Öksüz, İzmir Bakırçay Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ömer Nasuhi Şahin ve İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Abdullah Erol sunumlarıyla katkıda bulundular.

Program sonunda hatıra fotoğrafı ve plaket takdiminin yapıldığı etkinliğe birçok engelli vatandaş ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.