Dağcılık Kulübü Zorlu Şartlara Rağmen Sarıkamış’ta Şehitleri Andı

Yalova Üniversitesi Dağcılık Kulübü, Kars Sarıkamış Harekatı'nda verdiğimiz şehitlerimizin o dönem neler yaşadığını hissetmek ve onları anmak için kar ve tipiye rağmen 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağları zirvesine tırmandı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) bünyesinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla TDF Kars İl Temsilciliğinin ev sahipliğinde 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na tırmanmaya başlayan 63 dağcı arasında bulunan Yalova Üniversitesi Dağcılık Kulübü, 5 üyesiyle, 2 bin 700 rakımlı kamp alanında geceyi geçirdi.
Sabah saatlerinde yeniden tırmanışa geçen dağcılar, yoğun sis, kar ve fırtınaya rağmen zirveye ulaştı. Burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan dağcılar, şehitlerimiz için dua etti. Yalova Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yalçın Tokay, bu önemli etkinliğe zorlu şartlar altında katılım sağlayan Dağcılık Kulübü üyelerine Katılım Belgelerini takdim etti.
1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Sarıkamış yakınlarındaki Allahuekber Dağları'nda 60 bini donarak olmak üzere 78 bin şehit vermiştik.
Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.