GÜZ YARIYILI DERSLERİ UZAKTAN EĞİTİM İLE UYGULANDI

Yalova Üniversitesi COVID-19 küresel salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesi ve Yükseköğretim Kurulu’nun kararı uyarınca uzaktan eğitim olanakları ile Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (UBYS) üzerinden sürdürdüğü 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın Güz Dönemi derslerini ve sınavlarını tamamladı.

Yalova Üniversitesi’nin yenilenen internet altyapısı ile sorunsuz şekilde sürdürülen uzaktan eğitim faaliyetleri; öğrencilerin derslerine kolaylıkla erişebilmesi ve öğretim üyelerinin ders devamlılığı ile ödev performansını rahatça takip edebilmesi sonucunda başarıyla tamamlandı.

Uzaktan eğitim sürecinde yaşanabilecek teknik sorunlar için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde destek masası oluşturan Yalova Üniversitesi, öğretim üyeleri ve öğrencilerin sorularını anlık olarak yanıtlayabildi. Ders değerlendirmelerinin yapılabilmesi için test, ödev, klasik ve sözlü sınavlar UBYS üzerinden Yalova Üniversitesi’nin öz kaynakları ve sunucuları aracılığı ile gerçekleştirildi.

Uzaktan Eğitim Verileri ile Güz Dönemi

• Öğretim üyeleri tarafından uzaktan eğitim sistemine yüklenen 55 bin 306 ders materyali, 2 milyon 330 bin 810 kez görüntülendi.

• Derslerle ilgili yüklenen 10 bin 631 video, 465 bin 429 kez görüntülendi.

• Öğrenme sürecinin önemli bir parçası olan 7 bin 970 ödev, 336 bin 807 kez indirildi.

• 1 milyon 259 bin 935 dakika süren 28 bin 583 canlı ders oturumu, UBYS ve diğer platformlar üzerinden 532 bin 276 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

• Canlı ders oturumlarını kaçıran veya dersi tekrar izlemek isteyen öğrenciler için oturumlar kayıt altına alındı. Öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen dersler 867 bin 888 kez ise kayıttan izlendi.