Öğretim Üyemizin Kitabı Yayımlandı

Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ferhat Sayım'ın "İşletmelerde ve Yönetimde Yapay Zekâ" adlı kitabı yayımlandı. Ayrıca bölümde verilen “İşletmelerde Yapay Zekâ Uygulamaları” isimli dersi, Bahar döneminde diğer bölüm öğrencileri de alabilecekler.

Kitapta yapay zekâ, yapay zekâ teknolojileri, işletmelerde dijital dönüşüm, algoritma oluşturma adımları, sektörlerde ve departmanlarda yapay zekâ kullanımı ele alınarak yöneticiler için önemli tavsiyelere de yer verildi.

Yapay Zekâ temalı dersler konusunda ülkemizdeki öncülerden olan Yalova Üniversitesi İşletme Bölümünde “İşletmelerde Yapay Zekâ Uygulamaları” adlı dersin Bahar döneminde üniversite ortak seçmeli ders havuzuna da eklenmesi planlanıyor. Diğer bölüm öğrencileri de dersi şu an için seçmeli olarak İşletme Bölümünden alabiliyorlar. Yakın zamanda İşletme Bölümü lisansüstü programlarında da Yapay Zekâ temalı derslerin açılması planlanıyor.