Öğretim Üyemizin Projesine TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin atık ekmeklerin değerlendirilmesine yönelik projesi TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oya Irmak Cebeci’nin yürütücülüğünü üstlendiği “Mikroalglerden Tek Hücre Proteini Üretiminde Atık Ekmeklerin Kullanımı” başlıklı proje, TÜBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Furkan Türker Sarıcaoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Ayşe Neslihan Dündar da projede araştırmacı olarak yer alıyor.

Projede “Yurtiçi Tasarrufların Artırılması ve İsrafın Önlenmesi” politikaları göz önüne alınarak ekmek israfının yol açtığı ekonomik kayıpların önüne geçilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda atık ekmekler farklı mikroalg türlerin geliştirilmesinde kullanılarak “gıda” niteliğinde biyokütle elde edilmesi amaçlanmaktadır.