Proses Kulübü Mühendis Adaylarını İş Dünyası ile Buluşturdu

Yalova Üniversitesi Proses Kulübü’nün 'Mühendislik Söyleşileri’ temasıyla gerçekleştirilen ilk etkinliği, mühendis adaylarını iş dünyası ile buluşturdu. 

Yalova Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından kurulan Proses Kulübü, 23-24 Aralık tarihlerinde düzenlediği ‘Mühendislik Söyleşileri’ başlıklı etkinlikte iş dünyasının önemli isimlerini ağırladı. Yalova Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlik Kampotu İlaç Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Beril Koparal Ergün, Parkim Group İş Geliştirme Müdürü Ferda Sıldıroğlu ve Parkim Group İş Geliştirme Müdürü Ferda Sıldıroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe katılan konuşmacılar, kariyer süreçleri ve endüstriyel tecrübelerini mühendis adayları ile paylaştı. 

Üç oturum olarak düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Proses Kulübü Başkanı Ezgi Nur Gülsem, kulüp kuruluş faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Daha sonra söz alan Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Proses Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mesut Yılmazoğlu ise kulüp etkinliklerinde, yalnızca kimya mühendisliği disipliniyle sınırlı kalmadan, üretimin her sürecinde paydaş olan tüm mühendislik alanlarına ve mühendis adaylarına da hitap edeceklerini; kulüplerinin en yeni ve en genç öğrenci kulüplerinden biri olmasına rağmen 350’yi aşkın üyeyle dikkat çektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik oturumlarına geçildi. Etkinliğin ilk oturumunda Kampotu İlaç Gıda San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Beril Koparal Ergün kariyer süreci, girişimcilik tecrübeleri ve global yöneticilik vizyonuyla ilgili önemli hususları katılımcılar ile paylaştı. İkinci oturumda söz alan Parkim Group İş Geliştirme Müdürü Ferda Sıldıroğlu ise kimyasal üretim proseslerinin önemli kollarından biri olan kozmetik sektöründeki tecrübeleri ve tavsiyelerini mühendis adayları ile paylaştı. Sunumunun ardından konukların ve öğrencilerin kariyer ve sektör odaklı sorularını yanıtlayan Sıldıroğlu, kulüp ekibinin ve konukların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kimya Mühendisliği öğrencilerini kozmetik sektörü ile ilgili süreçleri daha yakından tanıyabilmeleri için üretim tesislerine davet etti. Etkinliğin üçüncü oturumunda ise petrokimya tesislerinden Petkim-SOCAR Aromatikler Fabrikası Üretim Şef Mühendisi Sergen Arslan katılımcılar ile bir araya geldi. Petrokimya sektöründe ve rafinerilerde iş güvenliği ile kimya mühendislerinin petrokimya sektöründe istihdamı ve rolü hakkında bilgiler paylaşan Arslan, öğrencilerin bu alanda kariyer süreçleriyle ilgili sorularına kendi tecrübelerinden örnekler ve tavsiyelerle cevaplar verdi. 

‘Mühendislik Söyleşileri’ etkinliği oturumların tamamlanmasının ardından konuklara hediye takdimi ile sona erdi.