Termal Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Sektöre "Kariyer Günü" Etkiniği İle Hazırlandılar

Yalova Üniversitesi Termal Meslek Yüksekokulu Kariyer Günü etkinliği rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalova Üniversitesi Termal Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kariyer Günü programı öğrencilerin kariyerlerine yön verme noktasında önemli konuklara ev sahipliği yaptı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ile Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Yüksek Mimar  Hamza Cebeci, Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede, Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Rabia Hacıhasanoğlu Aşılar’ın da teşrif ettikleri program Termal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Yiğit'in açılış konuşması ile başladı.

"Mezunlarımız Bizlere Gurur Veriyor"

Termal Meslek Yüksekokulu mezunlarının çalıştıkları işlerde başarılarıyla kendilerini gururlandırdıklarını belirten Prof. Dr. Bülent Yiğit, yeni mezun olacak öğrencilerin de bu yolda ilerleyeceklerinden hiç şüphe duymadığını belirtti. Termal Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Bülent Yiğit’in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yalova İŞKUR Müdürü Erhan Dede konuşmasında, Kariyer Günü ve benzer etkinliklerin gençlerin hayatını ileriye yönelik planlamasındaki olumlu etkisi üzerinde durdu.

Yalova İŞKUR Müdürü’nün ardından konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Termal MYO tarafından organize edilen Kariyer Günü etkinliğinin işveren ve işi alacak olan kişileri bir araya getirmesi açısında çok önemli bulduğunu belirtti ve  “Geçirdiğimiz ve halen etkilerini derinden hissettiğimiz pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının önemi bir kez daha ön plana çıkmıştır. Bugün burada, Termal Meslek Yüksekokulundan mezun olarak elde edeceğiniz mesleğiniz ile ilgili sahadaki uzmanlar tarafından tecrübe ve deneyimlerinin aktarılması amaçlanmıştır. Bu hedefe matuf olarak bu programın hazırlanmasında emeği geçen yüksekokulumuz personelini tebrik eder, desteklerinden dolayı İŞKUR İl Müdürlüğüne de ayrıca teşekkürlerimi sunarım.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yaşlı nüfusunun her geçen gün artmasının hazırlığı olarak ülkemizde sağlık alanında mezun sayısının da her geçen yıl orantılı olarak artmasının normal bir planlama olduğunu belirten Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca, “Sağlık alanında konuşuyoruz, bu vesileyle 12 Mayıs Dünya hemşireler gününü de kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Öğleden önce ve sonra olmak üzere iki oturum olarak gerçekleştirilen programda ilk oturumda Fizyoterapi Programı davetlileri Fzt. Esra Güvenen Korkut ve Ftt. Duygu Tanrıverdi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı davetlileri, Yalova Özel Atakent Hastanesi Kurumsal Pazarlama Koordinatörü Özgür Telek ve Yalova Özel Atakent Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Mukadder Saygın; Öğleden sonraki oturumda, Yaşlı Bakım Hizmetleri Programı davetlileri Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Yüksek Mimar Hamza Cebeci ve Yaşlı Bakım Teknikeri Beyza Er, İlk ve Acil Yardım Programı davetlileri Prm. Ahmet Doğan Kuday ve Prm. Hasan Basri Kızıldağ söz alarak kişisel deneyimlerini paylaşıp öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdılar. Program, İşkur Yalova İl Müdürü ve katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Soru cevap bölümü ile devam eden etkinlik öğrencilerin sektör hakkında merak ettikleri konularda, sektörde çalışmaya devam eden deneyimli mezunlar tarafından aydınlatılmalarının ardından sona erdi.