Tıp Fakültesine Yalovalı Dekan Yardımcısı Atandı

Dr. Öğretim Üyesi Burcu Gürer Giray, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak atandı.

Dr. Öğretim Üyesi Burcu Gürer Giray, 1987 Yalova doğumlu olup ailesi Yalova'lıdır. İlk, orta ve lise öğretimini Yalova'da, Yüksek öğrenimini ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde tamamladı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlayarak 2015 yılında T.C. Sağlık Bakanlığı Mikrobiyolojik Referans Laboratuvarları Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarı’nda görev yaptı. Covid-19 pandemisinde hastalık etkeni olan virüsü Türkiye’de ilk kez izole ederek moleküler çalışmalar yapan ekibin içerisinde yer aldı ve 2021 yılında Ankara Halk Sağlığı  Covid-19 Moleküler Tanı Laboratuvar Sorumlusu olarak görev yaptı. 2016 yılından itibaren Dünya Sağlık Örgütü Enfeksiyöz Madde Taşıma Türkiye Yetkilisi'dir. Mikrobiyoloji alanında uluslararası ve ulusal çeşitli bilimsel yayınları bulunmaktadır.

Dekan Yardımcımız Dr. Burcu Gürer Giray hocamıza yeri görevinde başarılar dileriz.