TUSAŞ AR-GE ve Teknoloji Direktörü’nden, Rektörümüze İade-i Ziyaret

TUSAŞ AR-GE ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversiteler Sorumlusu Süleyman Demir, geçtiğimiz hafta TUSAŞ’ı ziyaret eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’ya iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Yılmazoğlu da hazır bulundular. Rektör Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı Mühendislik Fakültesinin başarılarından bahsetti ve TUSAŞ ile yapılacak iş birliklerinin önemine vurgu yaptı.

TUSAŞ’tan Öğrenci Projelerine Destek

TUSAŞ yetkililerinin katılımıyla Rektörlük Toplantı Salonu’nda Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik Lisans-Lisansüstü eğitim destekleri ve proje bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TUSAŞ AR-GE ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversiteler Sorumlusu Süleyman Demir sunumlar yaptılar.

Yalova Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Yılmazoğlu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Adem Tuncer ile Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldılar.

Prof. Erdal Çelik sunumunda TUSAŞ’ın genel yapısı, birimleri, çalışma alanları ve hem öğrencilerin hem de akademik personelin yararlanabileceği projeleri ilgili bilgiler verdi.

TUSAŞ Üniversiteler Sorumlusu Süleyman Demir ise sunumunda lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik projelere değindi ve Havacılık, Malzeme, Otomasyon, Yapay Zeka alanlarında projelere katılım şartları, bütçeleri ve başvuru dönemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Süleyman Demir, Yalova Üniversitesinden bu dönem için 3 adet proje başvurusunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, TEKNOFEST’te olduğu gibi TUSAŞ ile ilgili projelere yönelik de özel bir komite kurularak bu sayının artmasını hedeflediklerini vurguladı.