Üniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü'nde ‘Milli Şuur, Milli İrade’ Konferansı Düzenledi

Kahraman milletimizin onurlu bir direnişin fitilini ateşleyerek, tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin beşinci yıl dönümü kapsamında Yalova Üniversitesi tarafından ‘Mili Şuur, Milli İrade’ konferansı düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün beşinci yıl dönümü kapsamında Yalova Valiliği ve Yalova Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İki gün boyunca devam eden etkinliklerde, Yalova Üniversitesi tarafından ’Milli Şuur, Milli İrade’ konferansı düzenlendi.

Yalova halkının yoğun ilgisiyle gerçekleşen konferansta, Yalova Valisi Muammer Erol, Karamürsel Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Rektör Vekili Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite personeli de hazır bulundu.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Kurtuluş Savaş’ında, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da, vatanımızın birlik ve beraberliği için canlarını veren kahraman şehit ve gazilerimiz adına Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Konferansın selamlama konuşmasını gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Jülide Hızal Yücesoy, "Bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması ve milli birliğimizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum" diyerek mikrofonu konferans konuşmacısı olan ve 15 Temmuz akşamında yaralanan direnişçilere ilk tıbbi müdahaleyi yaparak birçok insanın hayatını kurtaran Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Sezai Çelik’e bıraktı.

Konuşmasına video gösterisiyle başlayan Doç. Dr. Sezai Çelik, darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Yaklaşık yedi saat boyunca ateş hattında yaralılara müdahale ettiğini belirten Doç. Dr. Sezai Çelik,  ‘O gece, 8 arkadaşımla birlikte yürüyerek ulaştığımız 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, hekimlik mesleğimin bir gereği olarak, yaralılara hiçbir alet olmaksınız yardım etmeye başladım. 7 saat boyunca ateş hattında yaralılara müdahale etmeye devam ettim. Sırtıma bir bayrak taktım. Bunun nedeni, askerlerin bayrağa hürmet ederek silahını bana yöneltmeyeceği düşüncesiydi ancak asker ateş etti. Artık o kadar çaresiz kaldım ki sırtımdaki bayrağı çıkararak yaralılara tampon yapmaya başladım" diye konuştu.

Yaşadıklarını, o geceye ait videolarla birlikte anlatan Çelik, bir daha böyle şeylerin başımıza gelmemesi için gençleri, milli birlik ve tarihi bir şuura sahip şekilde yetiştirmek gerektiğini ifade etti.

Yalova Valisi Muammer Erol’un, Doç. Dr. Sezai Çelik’e teşekkür edip çiçek takdim etmesiyle konferans sona erdi.