Yalova Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Resim Bölümü 2021-2022 Döneminde Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alımına Başlıyor

Bilimsel, sosyal ve sanatsal alanlardaki özgün faaliyetleriyle insanlığın gelişimine katkı sunan bir üniversite olmayı hedefleyen Yalova Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü 2021-2022 eğitim-öğretim yılında özel yetenek sınavı ile 30 kontenjanla öğrenci kabul ederek eğitime başlayacaktır.

Resim Bölümü, atölye eğitimin yanı sıra kuramsal dersleri ile sanatın yaratıcı ve birleştirici estetik gücüne sahip, yaşadığı kente, ülkeye ve dünyaya duyarlı, özgün anlatım diline ulaşmış, ulusal ve uluslararası düzeyde, yaratıcı, yenilikçi, çağa ayak uyduran sanatçı adayları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Resim bölümünden, aldıkları dört yıllık eğitimleri sonucunda mezun olan öğrencilerimiz; kişisel sanat atölyesi açarak ders verebilecekleri gibi sanat eserleri üreterek ulusal ve uluslararası alanlarda sanatçı unvanını alabilirler. Özel sanat galerileri, üniversiteler, grafik ajansları, müzeler ve belediyelerin bünyesinde açılan halk eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Eğitim kurumlarında Resim ve Görsel Sanatlar Eğitimi Öğretmenliği yapabilirler. Ayrıca Yüksek Lisans, Doktora/Sanatta Yeterlik eğitimlerini tamamlayıp akademisyen olabilirler.