Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Hastalıkları Profesörü Göreve Başladı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İsmail Yıldız, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesinde göreve başladı. Uluslararası ve ulusal kongrede konuşmaları, oturum başkanlıkları ve bildirileri bulunan Prof. Yıldız, Çocuk Eğitim Kliniği ve yan dalların kurulmasında aktif görev alacaktır.

Prof. Dr. İsmail Yıldız Kimdir?

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2004 yılında mezun olan Prof. Dr. İsmail Yıldız, 2004-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Tıp) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

2015 yılında Doçent ve 2022 yılında Profesör unvanı alan İsmail Yıldız, iyi derecede İngilizce bilmekte ve özellikle Çocuklarda nadir hastalıklar polikliniği, aşılar ve enfeksiyon hastalıkları alanlarında çalışmaları mevcut olup, evli ve 3 çocuğu vardır.

Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 70’in üzerinde makalesi, 20’den fazla kitap editörlüğü ve kitaplarda bölüm yazarlıkları ve çalışmalarına çok sayıda bilimsel atıfları mevcuttur.