Üniversitemizin bilimsel ve akademik araştırmalarını nitelik ve nicelik olarak artırma ve ulusal ve uluslararası alanlarda bilime katkı sağlayacak gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgie dinilmesi amaçlarıyla, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından Üniversitemizde sosyal bilimler alanında görev yapan araştırma görevlilerimize, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerimize yönelik olarak 20-21 Mayıs 2024 tarihlerinde " Sosyal Bilimlerde Metot : Araştırma Yöntemleri Uygulamalı Eğitimi " düzenlenecektir. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi  değerli araştırmacı  Prof. Dr. Didem BUHARİ tarafından verilecek olan  uygulamalı eğitimin kontenjanı 30 kişilik olup, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonunda 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde 10.30-12.30/ 13.30-15.00 saatlerinde düzenlenecektir. Eğitime katılmak isteyenlerin birimimizle irtibata geçmesi gerekmektedir.