8 Eylül 2022 Dünya Fizyoterapi Günü Etkinliği Düzenlendi

8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü Etkinliği Düzenlendi.

Dünya Fizyoterapi Günü, uluslararası platformda fizyoterapistleri bir araya getiren Dünya fizyoterapi konfederasyonu (WCPT (World Confederation Physiotherapy)) tarafından 1996 yılında 8 eylül olarak belirlenmiştir. Konfederasyon, 1951’ de kurulmuştur ve 1952 yılından beri WHO (World Health Organization) Dünya Sağlık Örgütü ile beraber çalışmaktadır. Konfederasyonun amacı küresel boyutta üye kuruluşlar ile birlikte fizyoterapi mesleğini gerek klinik gerekse eğitim anlamında daha ileriye taşımaktır. Türkiye, dünya fizyoterepi konfederasyonunda üyedir. Bize bu gururu yaşatan değerli hocalarımıza teşekkürü borç biliriz. Genç nesiller ile fizyoterapi mesleğinde her zaman daha iyiye gidileceğine inancımız tamdır. Yalova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü' nü öğrencilerimizle birlikte kutladık. 1.-2.-3. Sınıf öğrencilerimiz ile birlikte Dünya Fizyoterapi Günü anlam ve önemini vurgulamak üzere bir araya geldik. Toplantımızda Fizyoterapistlik mesleğinde meslektaş birliği, meslek birliğinin öneminin farkındalığı vurgulandı.

2022 Yılında Dünya Fizyoterapi Günü teması olarak “Osteoartrit (kireçlenme) ve fizyoterapistin rolü” belirlenmiştir. Sağlıklı kalmak için egzersiz yapın ve fizyoterapistinize danışın!