Yalova Araştırmaları Kongresi (YAK 2021) Gerçekleşti

Yalova Araştırmaları Kongresi (YAK 2021), Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova’nın önemli protokol üyeleri ve Yalova Üniversitesi'nden akademisyenlerin katılımlarıyla Yalova Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasında gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını takiben Yalova tanıtım filminin gösterimiyle başlayan kongrenin açılış konuşmasını, Yalova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sayın Senay Yürür Karslıoğlu gerçekleştirdi.

Karslıoğlu konuşmasında YAK 2021’in önemini ‘Yalova Araştırmaları Kongresi’nde sunulacak bildiriler ve araştırma sonuçları derlenip kitap haline getirilecek ve ilin gelişimi yönünde kararlara alan il yöneticilerinin hizmetine sunulacaktır, dolayısıyla bu organizasyonun Yalova’nın gelişimi yönünde çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum’ cümleleriyle ifade etti ve kongrenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci; ‘Yalova Üniversitesi olarak, Yalova’nın kalkınma, gelişme potansiyeli ve bu potansiyelin aplikasyonu konusunda çalışmaları her zaman destekliyor ve önemsiyoruz.’

Yalova Araştırmaları Kongresi'nde konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci; ‘Yalova’nın kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle Sayın Yalova Valimiz Muammer Erol’un öncülüğüyle ve Üniversitemizin de dahil olduğu Yalova için önemli olan dört kuruluşun iş birliğinde ortaya çıkan bu çalışmadan Yalova Üniversitesi Rektörü olarak büyük mutluluk duyuyor, kongrenin hayırlı ve başarılı geçmesini diliyorum’ diyerek sözlerine başladı.

Yalova iline katkı sağlayacak her çalışmayı üniversite olarak her zaman en önde destekleyeceklerini söyleyen Prof. Dr. Suat Cebeci,  sözlerine şu cümlelerle devam etti; ‘Yalova Üniversitesi olarak önce ülkemizin, özünde de Yalova’nın kalkınma, gelişme potansiyeli ve bu potansiyelin aplikasyonu konusundaki her türlü çalışmaları önemsiyor ve destekliyoruz. Bu amaç doğrultusunda özel ve kamu kuruluşlarıyla ilişkilerimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Çünkü, üniversiteler toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerinin lokomotifidir ve öyle olmalıdır. Yalova Üniversitesi olarak biz de bu bilinçle ilerliyoruz. Son üç yıl içerisinde üniversitemizi ve Yalova’mızı geliştirmek için yaptığımız çalışmalar bunun en önemli kanıtıdır. Üniversitemizin fakülte sayısını dörtten dokuza çıkardık, Tıp Fakültesini, Teknoloji Merkezini ve Türkiye’nin istihdam garantili ilk Meslek Yüksekokulu olma özelliğini taşıyan Yalova Altınova Meslek Yüksekokulunu gerçekleştirmiş olduğumuz iş birlikleriyle kurduk. Kısa zamanda yapılan bu ataklarla, üniversitemiz artık rüştünü ispat edecek bir konumuna gelmiştir. Yalova Üniversitesi olarak ülkemize, Yalova’ya ve Yalovalı gençler için istihdam alanları oluşturacak çalışmalarımızı sonraki yıllarda da hep bu inanç ve azimle sürdüreceğiz.’

Yalova Üniversitesi, Yalova'da sağlayacağı güç birlikleriyle Yalova’ya değer katmaya devam edecektir.

Rektörümüz Prof. Dr. Suat Cebeci ,Yalova Üniversitesinin çok değerli hocalara sahip olduğunu ve Yalova Üniversitesi kadrosuna çok güvendiğini, Yalova Üniversitesi'nin başarılı kadrosuyla bu gibi ülkemizin ve şehrimizin önünü açacak çalışmaları her zaman desteklemeye ve katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.  Rektörümüz, Yalova Üniversitesinin şehrin dinamiklerine ve Yalova’nın desteğine her zaman ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, sağlamış ve sağlayacak olduğumuz bu güç birlikleriyle Yalova’yı daha da ileriye taşıyacaklarının altını çizen Prof. Dr. Suat Cebeci, sözlerini Yalova Araştırmaları Kongresi'nde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerini sunarak sonlandırdı.

Yalova Araştırmaları Kongresi'nin ilk oturumu, kongrenin gerçekleşmesine katkı sağlayan kişi ve kurumlara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından başladı.

Yalova Araştırmaları Kongresinin ilk oturumunun moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rahmi Karakuş gerçekleştirdi. Açılış oturumuna eski Yalova Valisi Prof. Dr. Yusuf Erbay ve Prof. Dr. Ahmet Taşağıl konuşmacı olarak katıldı.  Koronavirüs salgınının neden olduğu küreselleşmenin değişen seyri ve Yalova’nın tarihine ilişkin konuların tartışıldığı ilk oturum ilgiyle dinlendi ve soru cevapların alınmasından sonra oturum son buldu.

Yalova’yı ilgilendiren; tarih, tersanecilik, süs bitkileri yetiştiriciliği, seracılık ve diğer birçok alanda toplam 84 bildirinin 124 yazar tarafından paralel oturumlar şeklinde sunulduğu toplam 20 oturumda gerçekleşen kongre, iki gün boyunca devam etti.