Yalova'da “Dirençli Kentler Çalıştayı” Başladı

Yalova'da düzenlenen "Dirençli Kentler Çalıştayı"nda, doğal afetler, akıllı kentler, savaş ve göçler, ekonomi ve toplum, sağlık, çevre ve iklim değişikliği gibi konularda uzmanlar bir araya geldiler.

Yalova Kent Konseyi’nin organizasyonunda düzenlenen "Dirençli Kentler Çalıştayı"nın açılış oturumu yoğun katılımla gerçekleştirildi., Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca ve Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, İl Müdürleri, Yalova Üniversitesinden akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler çalıştaya katıldı.

Yalova Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir’in konuşmasıyla başlayan çalıştayın açılış oturumunda sırasıyla İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Bu Çalıştay Hem Bugün Hem Yarınlar İçin Çok Önemli”

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı açılış konuşmasında şehrin bir yaşayan organizma olduğunu ve bu organizmayı tehdit eden birçok unsur olduğunu ifade ederken bu unsurları doğal afetler, salgınlar ve  insan kaynaklı sebepler olarak sıraladı. “Şehirlerimizi tasarlarken bu unsurları göz önünde bulundurmalıyız” diyen Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı bu çalıştayın hem bugün hem de yarının şehirleri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Birinci oturumda Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vefik Arıca salgın hastalıklarla ilgili bilgiler paylaşırken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Baki Demirel ‘Kent Ekonomisi’ hakkında görüşlerini aktardı ve “Dirençli Kentler”in başarılı bir şekilde oluşturulabilmesi için önerilerde bulundu.

Avukat Cüneyd Altıparmak moderatörlüğünde gerçekleşen İkinci oturumda ise İzmir Bakırçay Üniversitesi Yönetim ve Bilişim Sistemleri Prof. Dr. Erman Coşkun Akıllı Kentler üzerine bir sunum gerçekleştirirken Yalova Üniversitesinden Doç. Dr. Salih Batal Şehir ve Bölge Planlama üzerine bilgiler paylaştı.

Soru-cevap kısmının tamamlanmasının ardından konuşmacılara plaket ve hediye takdimleri gerçekleşti.

2 gün boyunca devam edecek çalıştayda şehir planlaması, doğal afetler, akıllı kentler ve yönetişim, savaş ve göçler, ekonomi ve toplum, sağlık ile çevre ve iklim değişikliği konularında ayrı ayrı konuların uzmanlar bir araya gelerek bilimsel raporlar oluşturacaklar.