YALOVA ÜNİVERSİTESİ

TEKSTİL TEKNOLOJİSİ II 2
DENİZ ARAÇLARI TEKNOLOJİSİ II 2

DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİ II 2

Not: İşletme(İngilizce), Deniz ve Liman İşletmeciliği ve Deniz Araçları teknolojisi programlarının I. Öğretimine İngilizce hazırlık okuyan ve başarılı olan öğrenciler başvurabileceklerdir.

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans ve Önlisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına ilişkin Yönetmelik Hükümleri ve Üniversitemizin yönetmeliklerine uygun olarak 2009-2010 Öğretim Yılında Yatay Geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi ile koşullar aşağıda çıkarılmıştır.

KOŞULLAR

1. Yatay geçişler, eşdeğer eğitim programı uygulayan Yükseköğretim Kurumları arasında yapılır.

2. Hazırlık sınıfı ile birinci sınıfların birinci dönemine geçiş yapılamaz.

3. Açıköğretim veya extern öğretimden örgün öğretime geçiş yapılamaz.

4. Yatay Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin başvuruları her eşdeğer Yükseköğretim Kurumu için ayrı ayrı olmak üzere kendi aralarında başarı oranlarına göre sıralamaya tabi tutulur. O Kuruma ayrılan kontenjana göre geçiş sağlanır.

5. Başvuru için öğrencinin ayrılacağı kurumun ders planlarındaki bütün derslerini almış ve sınavlarını başarmış olması,

6. Ara sınıflara geçiş için başvuran adayların gireceği sınıftan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının %60 veya 4 tam not üzerinden 2.50 olması,

7. Son sınıfa geçiş için başvuran adayların son sınıfa kadar sağladığı genel not ortalamasının en az % 70 veya 4 tam not üzerinden 2.75 ve son sınıf geçiş notunun en az % 70 veya 4 tam not üzerinden 2.75 olması gerekmektedir.

8. Yabancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından yurdumuzdaki Yükseköğretim Kurumlarına geçiş için öğrencinin yabancı ülke yükseköğretim kurumunda yabancı dil hazırlık sınıfı hariç en az bir yıl (2 yarıyıl) okumuş, yıl sonu sınavlarını başarı ile vermiş ve 5. 6. ve 7.maddedeki hususları yerine getirmiş olması şartları aranır

GEREKLİ BELGELER

1. Not Durumu Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan alacağı bütün dersleri , bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi belge (kopya kabul edilmez).

2. Yabancı Dil Hazırlık sınıfında öğrenim görenlerin Yabancı Dil Hazırlık sınıfını okuduğuna ve başarmış olduğuna ilişkin belgesinin onaylı fotokopisi.

3. Onaylı Ders Planları veya Kurumundan alacağı “bulunduğu döneme kadar bütün derslerini almış ve başarmıştır” yazısı ile Ders İçeriklerinin fotokopisi.

4. Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSS sonuç belgesinin onaylı fotokopisi.

5. Disiplin cezası alıp almadığına dair belge.

6. Yurtdışından yapılacak başvurularda;

a) Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSS sonuç belgesinin onaylı fotokopisi, disiplin cezası alıp almadığına dair belge,

b) Not Durumu Belgesinin orijinalinin kendi okulları tarafından kapalı zarf içinde mühürlenmiş olarak başvuru esnasında teslim edilmesi, açık zarfla gelen başvurular kabul edilmeyeceği,

c) Ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş suretleri,

d) Pasaport giriş çıkış vizelerinin aslı (Başvuru esnasında fotokopisi teslim alınacaktır).

e) ÖSYM Merkezince yerleştirilmeyen adaylar başvuramaz.

7. Başvuru dilekçesi : Dilekçede başvurulan Fakülte , Yüksekokul, Bölüm veya programlar belirtilir.

8. Başvuru Tarihi : Bütün başvuruların belgeler tamamlanmış olarak 28 Ağustos 2009 tarihine kadar ilgili Fakülte ve Yüksekokullara bizzat yapılması zorunludur. Posta ile yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

9. Kesin kayıtlar aşağıdaki tarihlerde ilgili Fakülte ve Yüksekokullarda yapılacaktır. Yatay geçiş hakkını kazanan öğrencilere ayrıca duyuru yapılmayacaktır. Süresi içinde kayıt yaptırmayan öğrenci hakkından vazgeçmiş sayılır.

Kesin Kayıt Tarihleri: 14– 16 Eylül 2009