BİRLEŞİK DEVLETLER SOSYAL GİRİŞİMCİLİKTE ÖĞRENCİ LİDERLERİ ENSTİTÜSÜ ÇALIŞMASI, 2012 YAZ DÖNEMİ

Son başvuru tarihi 25 Kasım Cuma 2011’dir. Geç ya da eksik başvurular kabul edilmeyecektir.

İstanbul Konsolosluk Bölgesinden başvuran adayların istanbulstudentleaders@state.gov Ankara ve Adana Konsolosluk Bölgesinden başvuran adayların tkleaders@state.gov adreslerine e-mail göndermeleri gerekmektedir. E-Mail’de konu bölümü aşağıdaki sıralama ile yapılmalıdır:

[Üniversite Adı],   [Şehir],  [Öğrenci Adı]

Örnek: Yalova Üniversitesi, Yalova, Oğuzhan Köse

 

Birleşik Devletler Sosyal Girişimcilikte Öğrenci Liderleri Enstitüsü Çalışmasının amacı lisans öğrenci liderleri gruplarına eşzamanlı olarak liderlik yeteneklerini geliştirirken Birleşik Devletleri daha derin anlama imkânını sağlayacak yoğun bir akademik programdır. Çalışma dengeli olarak düzenlenmiş seminer, okuma, grup sunumları ve derslerden oluşacaktır. Kurs Çalışması ve sınıf aktiviteleri Birleşik Devletlerin diğer yerlerine yapılacak eğitimsel seyahat, yerel ziyaretler ve gönüllülük fırsatları ile tamamlanacaktır.

Çalışma katılımcılara belirli sosyal konulara girişimci yeteneklerini nasıl yönlendireceklerini öğretecektir. Enstitü Birleşik Devletlerde ve küresel çapta kalkınma, tarih, zorluklar, sosyal girişimcilerin ve toplumsal liderlerin başarılarını aktaracaktır. Muhtemel Başlıklar: mikroekonomi, organizasyonel gelişim ve yönetim, destek yazımı, inovasyon,  gelişen piyasalar ve risk analizleri, stratejik iş planlaması ve kadın ve azınlıklar alanında girişimcilik.

Bazı Önemli Bilgiler

Program Ücreti: Birleşik Devletler bütün katılımcıların uluslararası ve Birleşik Devletler içi ulaşımını, kitap, kültürel, posta ve arızi giderlerini, konaklamayı geçim masrafları ile birlikte karşılayacaktır.

Konaklama ve Yemek Düzenlemesi: Üniversiteye ait konaklama birimlerinde kalınacaktır. Odalar  diğer katılımcılar ile paylaşılabilir. Yemeklerin çoğunluğu kampüs içerisinde olacaktır, aynı zamanda katılımcılar mutfakta kendi yemeklerini hazırlayabilirler. Diyet, ibadet, tıbbi gereksinim konuları düzenlemede dikkate alınacaktır.

Sağlık Sigortası: Bütün katılımcılara program süresince 15$  karşılığında 50,000 $ değerinde sigorta hizmeti sağlanacaktır. Program öncesi sigortaya dâhil değildir.

Gereksinimler ve Kısıtlamalar: Katılımcıların akademik programa tam olarak iştirakleri beklenmektedir. Bütün derslere, organizasyonel faaliyetlere katılmaları gerekmektedir. Çalışma yoğun olacaktır ve katılımcılara program dışı alanlarda çok az vakit kalacaktır.

Katılımcılar hiçbir koşulda program tarihinden önce Birleşik Devletlere giriş yapamaz ya da program bitiş tarihinden sonra Birleşik Devletler ’de kalamaz. Arkadaş ya da akraba ziyaretleri her durum için program koordinatörünün danışmanlığına başvurulacaktır.

Ev sahibi enstitünün ya da yerel, federal yasaların çiğnenmesi programdan ihraç edilmeye neden olabilir.

İngilizce: Bütün adayların etkili İngilizce bilgisine sahip olmaları zorunludur. Çalışma yoğun olduğu için katılımcıların önemli okumaları gerçekleştirmek, seminerlerde ve panellerde aktif olarak katılmalarını gerçekleştirecek İngilizce bilgisine ihtiyaçları olacaktır. İngilizce programın başarı ile tamamlanması için hayati önem taşımaktadır.

Aday Tanımı ve Yeterlilik:  Adaylar üniversitelerin birinci sınıfından üçüncü sınıfa kadar olan öğrenciler arasından olacaktır. Dördüncü yılını okuyan ya da bitirme yılındaki öğrenciler programa başvuramaz. Adayların sosyal girişimciliğe yoğun ilgilerinin olması ve akademik çalışmaları ile bu alanda liderliklerini göstermiş olmaları, toplumsal katılımcılıkları gerekmektedir. Katılımcılar çok farklı alanlardan oluşacaktır. Bunlar ekonomi, işletme, uluslararası kalkınma, yönetim, sosyal hizmet, sosyoloji ve diğer profesyonel alanlardır. Tüm katılımcılar çok iyi İngilizce bilgisine sahip olacaktır.

Şartlar:

-          -Sosyal Girişimcilik alanında yoğun ilgi

-          -25 yaş ve altı

-          -Program sonrası kendi ülkelerine geri dönüş

-         - Üniversitelerinde ya da toplumlarında liderlik özelliklerini göstermiş olmaları

-          -Birleşik Devletler hakkında daha derin bilgiye sahip olma konusunda ciddi ilgi

-          -Akademik başarılar, not, ödül ve üniversite hocalarından referans mektupları.

-          -Birleşik Devletler ya da Türkiye dışında çok az ya da hiç seyahat ve çalışma amaçlı bulunma.

-          -Sorumlu, bağımsız, kendine güvenli, açık görüşlü, toleranslı ve öğrenmeye meraklı.

-         - Tüm etkinliklere katılım konusunda istekli olmak.

-    - Kampüs hayatına uyumlu, ortak konaklama konusunda hazırlıklı ve Türkiye’den farklı kültürel ve sosyal uygulamalara uyum sağlayabilecek ve

-          - Çok iyi İngilizce bilgisine sahip olmak.

 

Başvuruya ilişkin detaylara ulaşmak için tıklayınız.