Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçis Sinavi (DGS) veya Yurtdisinda Çalisanlarin Çocuklari Için Yüksekögretime Giris Sinavi (YÇS) sonuçlarina göre merkezi yerlestirme (Özel yetenek sinavi sonuçlarina göre ögrenci alan yüksekögretim programlari hariç.) ile yerlestirildikleri yüksekögretim programinin zorunlu hazirlik sinifina devam etmesine ragmen basarisiz olan ögrencilerin, basvurmalari halinde hazirlik sinifinda basarisiz olduklari programa esdeger Türkçe ögretim yapilan, Türkçe ögretim yapilan esdeger program yoksa basarisiz olduklari programa yakin programlarin birinci siniflarina yerlestirilme islemleri Merkezimizce yapilacaktir.

Basvurular, 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasinda yapilacaktir. Adaylar, Basvuru Kilavuzu ile Aday Basvuru Formunu, ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr Internet adresinden basvuru süresi içinde edinecekler, doldurduklari Aday Basvuru Formunu kendi Üniversitelerine onaylatacaklardir. Basvuru Kilavuzunda belirtildigi sekilde 23-31 Ekim 2014 tarihleri arasinda 10,00 TL yerlestirme ücretini ÖSYM’nin internet sayfasinda yer alan “ÖDEMELER” alanindan kredi karti/banka karti ile ÖSYM adina yatiracaklardir. Banka ve ATM’lerden yerlestirme ücreti ödemesi yapilmamalidir. Yerlestirme ücreti Basvuru Merkezine gidilmeden önce yatirilmis olmalidir. Adaylar basvuru süresi içinde; onaylanmis Aday Basvuru Formu ile birlikte bir Basvuru Merkezine giderek elektronik olarak basvurularini tamamlayacaklardir. Tüm il/ ilçe ÖSYM Sinav Koordinatörlükleri basvuru merkezi olarak görev yapacaktir. Basvuru merkezleri, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr Internet adresinden yayimlanacaktir. Ilgili Üniversite tarafindan onaylanmayan formlar Basvuru Merkezleri tarafindan kesinlikle isleme alinmayacaktir. Basvuru merkezi görevlisi, adayin bilgilerini ve fotografini elektronik ortama aktardiktan sonra yazicidan alacagi Basvuru Kayit Bilgileri adli belgeyi kontrol etmesi için adaya verecek, bilgiler dogru ise onay kodunu sisteme girerek islemi tamamlayacaktir. Onay kodu girilmeyen basvurular tamamlanmayacagi için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir. Basvuru Merkezleri, resmi is günü ve resmi is saatleri arasinda basvuru alacaklardir.

Aday Basvuru Formlari, Basvuru Merkezlerine teslim edilecek ve Basvuru Merkezince ÖSYM’ye gönderilecektir. Basvuru merkezi araciligiyla elektronik olarak yapilmayan basvurular isleme alinmayacaktir. Adaylar, basvuru merkezine Basvuru Hizmeti Ücreti olarak 3,00 TL ücret ödeyeceklerdir.

Tercih islemleri basvuru tamamlandiktan sonra aday tarafindan http://ais.osym.gov.tr Internet adresinden bireysel olarak yapilacaktir. Adaylar hazirlik sinifinda basarisiz olunan programa hangi merkezi sinav (YÇS, DGS veya ÖSYS) ile yerlestirilmis ise buna göre tercihlerini ilgili alandan yapacaklardir. Tercihlerin ÖSYM’ye ulastigindan emin olunmasi için ekranda “Tercih Bildirim Islemi Basariyla tamamlandi.” ifadesinin mutlaka görülmesi gerekmektedir..

Basvuru Merkezlerinden veya posta, faks, elektronik posta vb. ile tercih bildiriminde bulunulmayacaktir. Tercih bildirimi, basvuru süresinin son günüsaat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, tercih islemini tamamladiktan sonra, basvuru süresi içinde tercih bilgileriniÖSYM’nin https:// ais.osym.gov.trInternet adresinden kontrol etmeli ve tercih bilgilerinin bir dökümünü edinerek yerlestirme isleminin diger asamalarinda da gerekebileceginden özenle saklamalidir.

Kilavuzda, basvuru, tercih ve degerlendirme islemi ile ilgili ayrintili bilgiler yer almaktadir. Basvuru yapacak adaylarin basvuru yapmadan önce kilavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BASKANLIGI