YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanları alınacaktır. Adayların;
Doçent kadroları için; 2547 sayılı Kanun’un 25. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri müracaat dilekçelerine özgeçmişlerini,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, doçentlik belgelerini, merkezî yabancı dil sınavı başarı belgesi, bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan dört nüsha dosyayı Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.
Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların Anabilim Dalı ve Yabancı Dillerini belirten dilekçelerine yüksek lisans ve doktora belgelerini, kısa özgeçmişlerini, bilimsel çalışmalarını ve 1 adet fotoğrafı kapsayan dört nüsha dosyayı Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranlara 2547 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri gereğince Üniversitemizce yabancı dil sınavı yapılacaktır.
Not :
* Doçent kadroları daimi statüdedir.
* Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.
* Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
* Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.

BİRİMİ
BÖLÜMÜ
ANABİLİM DALI
KADRO ÜNVANI
DERECESİ
ADEDİ
ARANAN NİTELİKLER
Enerji Sistemleri Mühendisliği
3
1
Üniversitelerin makine mühendisliği bölümü mezunu olmak ve aynı alanda doçent olmak.
Polimer Mühendisliği
2
1
Üniversitelerin kimya lisans bölümünden mezun olmak, kimya alanında doktora yapmış ve polimer konusunda çalışmaları olmak.
2
1
Üniversitelerin fizik mühendisliği bölümü mezunu olup, doçentliğini katıhal fiziği alanında yapmış olmak.
1
Üniversitelerin fizik lisans bölümünden mezun olmak, metalurji mühendisliğinde doktora yapmış ve metalurjik süreçler konusunda çalışmaları olmak.
1
Üniversitelerin kimya mühendisliği lisans bölümünden mezun olmak, kimya mühendisliğinde doktora yapmış ve biyoteknolojik süreçler konusunda çalışmaları olmak.
Endüstri Mühendisliği
1
Üniversitelerin endüstri mühendisliği lisans bölümü mezunu olmak ve aynı bölümde doktora yapmış olmak. Bulanık yöntemler ve istatistiksel kalite kontrol alanlarında çalışmaları olmak.
Yönetim ve Organizasyın
3
1
Üniversitelerin İşletme bölümü mezunu olup, işletmelerde bilgi yönetimi konusunda doktora yapmış olmak.
Üretim Yönetimi ve Pazarlama
1
Üniversitelerin iktisat bölümünden mezun olmak, iktisat alanında doktora yapmış olmak
Yönetim ve Organizasyın
1
Örgütsel zeka alanında doktora yapmış olmak.
Ticaret Hukuku
1
Hukuk, İşletme veya İktisat alanlarının birinde doktora yapmış olmak.
Armutlu Meslek Yüksekokulu

1
Polimerler konusunda doktora yapmış olmak.
Armutlu Meslek Yüksekokulu

1
Su ürünleri lisans bölümü mezunu olup, bu alanda doktora yapmış olmak.

Anayasa Hukuku

Milletlerarası Özel Hukuk