Yalova Üniversitesi Kültür Sanat Birliği (KSB) öğrencilere yönelik bir etkinlik daha düzenliyor. Öğrencilerimiz, Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanlığı’nın 6. Geleneksel Ata’nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü için 24–25 Nisan 2010 tarihlerinde Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak olan etkinliğe katılıyor. Çanakkale Eceabat girişinde karşılanacak öğrenciler, diğer üniversitelerin de yer aldığı etkinliklere iştirak ederek, Mehteran Bölüğü’nün konseri, şiir dinletisi gibi etkinliklerin yer aldığı programda yürüyüş de yapacak. Ardından Şehitler Abidesi ve Mehmetçik Abidesi arasında öğrencilerin toplanmasıyla program başlayacak. Yoğun taleple karşılaşan etkinliğe Üniversitemizden 250’yi aşkın öğrenci başvurmuş olup kontenjan sınırı dolayısıyla 100 öğrenci kabul edilmiştir. Atamızı anmaya yönelik böylesine ulusal bir etkinlikte boy gösterecek olan öğrencilerimizin Üniversitemizi ve Yalova’mızı en iyi şekilde temsil edeceklerine yönelik inancımız tamdır.

ÇANAKKALE ZAFERİ, TÜRK ASKERİNİN RUH KUDRETİNİ GÖSTEREN ŞAYANI HAYRET VE TEBRİK BİR MİSALDİR. EMİN OLMALISINIZ Kİ, ÇANAKKALE MUHAREBELERİNİ KAZANDIRAN BU YÜKSEK RUHTUR.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK