Yalova Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Birimi (YADİM)  EURODESK temas noktası olarak çalışmalarına devam ediyor. Yapılan AB çalışmaları doğrultusunda T.C. Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı’na katılım için akreditasyon belgesini 03.11.2010 tarihinde alan Yalova Üniversitesi bu sayede gençlerin Avrupa ülkelerinde gönüllü hizmet yapmasını sağlayan gönderen ve koordinatör kuruluş olmaya hak kazandı.Avrupa Gönüllü Hizmeti Programı, 18-30 yaş arası tüm gençlere bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma imkânı tanıyan gençlik programıdır. Gençlik programları, Avrupa Birliği sınırları içinde hareketliliği, yaygın eğitimi, kültürlerarası diyalogu desteklemekte sosyal, eğitimsel ve kültürel geçmişlerine bakılmaksızın bütün gençlerin dâhil edilmesine imkân sağlamaktadır. Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında üniversite öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Avrupa’nın bu fırsatından yararlanmak isteyen Yalovalı gençlerimiz 6-12 ay arasında Avrupa'da gönüllü olarak bir sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluk için sosyal içerikli projelerde çalışmalarda bulunma fırsatı elde edebilecektir.Program hakkında ayrıntılı bilgilerin verilebilmesi amacıyla 03 Şubat 2011 tarihinde saat 10.00’da Karizma İş Merkezi’nde bulunan YÜSEM Konferans Salonu’nda Avrupa Gönüllü Hizmeti Bilgilendirme Toplantısı yapılacaktır. Toplantıya ilgi duyan tüm gençler ve gençlik çalışanları ile basın davetlidir.