Konferans: Bilimsel Araştırma İlkeleri

Dünyanın sayılı su bilimcilerinden, çok sayıda ödüle sahip, ülkemizin  lider bilimadamlarından, İTÜ Öğretim Üyesi ve Su Vakfı Başkanı Prof.Dr. Zekai ŞEN Yalova Üniversitesi'nde konferans verecek.

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) tarafından düzenlenen ve ayrıntıları aşağıda belirtilen bu konferansa öğrencilerimiz, tüm akademik ve idari personelimiz davetlidir.

Konu                  : Bilimsel Araştırma İlkeleri
Konuşmacı      : Prof. Dr. Zekai Şen
Tarih                  : 21 Aralık 2009, Pazartesi
Saat                   : 16:00
Yer                     : Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu

Prof. Dr. Zekai ŞEN Kimdir?
İTÜ Öğretim Üyesi ve Su Vakfı Başkanı

AKADEMİK TERFİLER

• 1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi, Betonarme ve Yüksek Mukavemet Kürsüsünden Yüksek Mühendis derecesi
  • 1972 yılında İngiltere Imperial College of Science, Medicine and Technology'de DIC (Diploma of Imperial College) derecesi
  • 1972 yılında İngiltere Imperial College of Science, Medicine and Technology'den M.Sc. (Master) derecesi
  • 1974 yılında İngiltere University of London'dan Ph.D(Doktora) derecesi
  • 1979 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi Hidrolik ve Su Kuvvetleri Kürsüsünde doçent derecesi
  • 1983 yılında Suudi Arabistan, King Abdulaziz University, Faculty of Earth Sciences'dan hidrojeoloji konusunda profesörlük derecesi almıştır.
BAŞLICA ÖDÜLLER

• 1978 TÜBİTAK Teşvik ödülü (Otoran isimli yöntemi için)
  • 1981 King Abdulaziz University, İdari görev başarısı ödülü
  • 1983 King Abdulaziz University, Yer Bilimleri Fakültesi bilim plaketi
  • 1984 İTÜ İnşaat Fakültesi plaketi
  • 1985 İTÜ Rektörlüğü plaketi
  • 1986 American Institute of Hydrology mühürü
  • 1993 TÜBİTAK Bilim ödülü
  • 1998 YILIN ADAMI (Man of year 1998)-American Biographical Institute
BAŞLICA ESERLER

·         Türkçe, İngilizce, Arapça ve Almanca dillerinde eserler vermiş olup, yaklaşık olarak değişik konularda 500'den fazla sayıda makale yazmıştır.
·         Türkiye,Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletlerinde basılmış kitapları bulunmaktadır.

İLGİLENDİĞİ KONULAR:

Su bilimleri (hidroloji, hidrolik); Yer bilimleri (hidrojeoloji, kaya mekaniği, mühendislik jeolojisi); Atmosfer bilimleri (hidrometeoroloji, temiz enerji, klimatoloji); Matematik-İstatistik (Stokastik süreçler, kaotik davranışlar, fraktal geometrisi, Jeoistatistik, Kriging yöntemleri, bulantılı mantık); Bilim (tarihi, felsefesi, psikolojisi, sosyolojisi, yöntemleri).