Ek Yerleştirme İle Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri

 

 

2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA

EK YERLEŞTİRME İLE ÜNİVERSİTEMİZE   YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN

KAYIT İŞLEMLERİ

 

                2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yalova Üniversitesine  kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemleri08 Ekim 2012 - 10 Ekim 2012 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt yapılacak yerler

Akademik Birim

Kayıt Yeri

Kayıt Yapılacak Yerin Adresi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi   Bağlarbaşı Mah. Safranyolu Cad. Yalova

Tel:226 814 22 23

Mühendislik Fakültesi

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

Kazım Karabekir Mh. Rahmi Üstel Cd. No:1   Atatürk Stadyumu Karşısı  Yalova

Tel:226 811 26 58-26 62

Hukuk  Fakültesi

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

İstiklal Cad. Süleyman Bey Mah.Tükenmez Sk.   İDO Yalova İskelesi Karşısı Yalova

Tel:226 812 35 33

İlahiyat Fakültesi

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

Cumhuriyet Cad. Karizma İş Merkezi Kat:3 No:9 Yalova Tel : 0 226 812 12 91

Armutlu Meslek Yüksekokulu

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

Karşıyaka Mahallesi Atatürk Meydanı, Armutlu Meslek Yüksekokulu, 77500 Armutlu / Yalova Tel:226 531 21 82

Çınarcık Meslek Yüksekokulu

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Bağlarbaşı Mah. Safranyolu Cad. Yalova

Tel:226 811 50 38 - 39

Termal Meslek Yüksekokulu

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

Gökçedere Mah. Okul Cad. No:22 Termal/Yalova Telefon: 0226 - 675 81 38

Yalova Meslek Yüksekokulu

Birim Öğrenci   İşleri Bürosu

Bağlarbaşı Mah. Safranyolu Cad. Yalova

Tel:226 811 50 38 - 39

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1-) Lise diplomasının veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı

2-) ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı.

3-) Fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (Noter onayına gerek yoktur).

4-) Öğrenim ücreti ödendi belgesi. Harç miktarları için tıklayınız. Öğrenim ücretleri 08.10.2012 tarihinde Vakıflar Bankası şubelerinden Öğrenci numaranızı söyleyerek ödeyebilirsiniz.

5-) 1990 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak Askerlik Durum Belgesi (Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesinin aslı).

6-) Son altı ay içinde, mevzuata uygun şekilde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf.

7-) Öğrenci ön kayıt formu açılmıştır (Öğrenci Bilgi Sisteminden (girmek için tıklayınız)  ). Öğrenci Bilgi Formunu kayıtta mutlaka getiriniz.(Kullanıcı adınız ve şifreniz T.C. Kimlik numaranızdır.)

 8-) DENİZ ULAŞTIRMA VE İŞLETME PROGRAMINA BAŞVURABİLMEK İÇİN; Yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşullara ek olarak;boyu erkek öğrencilere 1,65 m’den,kız öğrencilerde 1,56 m’den kısa olmamak;boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak; TC Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün yetki verdiği özel veya kamu kurum ve kuruluş hastanelerinde Güverte sınıfı için “GEMİ ADAMI OLUR’ ibaresi bulunan sağlık raporu almak,dilinde kekemelik,pelteklik,tutukluk bulunmamak,yapılacak mülakat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekir.

9-) SİVİL SAVUNMA VE İTFAİYECİLİK PROGRAMINA BAŞVURABİLMEK İÇİN: Boy uzunluğunun en az 1.65 m olması, boy uzunluğunun cm olarak ifade edilen kısmı ile kilosu arasında (+, -) kilodan fark olmaması (tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır) ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarının tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak “HEYET RAPORU” ile belgelendirmeleri gerekmektedir.

10-) YAT İŞLETME VE YÖNETİMİ PROGRAMINA BAŞVURABİLMEK İÇİN: Bu programa başvurabilmek için sağlık durumunun denizciliğe elverişli olduğunu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden "Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi" ibaresi taşıyan sağlık raporu ile kesin kayıtta belgelemek gerekmektedir.

11-) ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA: Kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75 m'den, kız adayların 1.65 m'den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması ve adayların sabıka kaydının olmaması gerekir.

 

NOT :Bu belgeleri temin ederek kayda gelirken yanınızda getiriniz. Kayıtta kullanacağınız belgelerin fotokopilerini çektiriniz ve yanınızda bulundurunuz.

 

                ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

  • Öğrenciler kayıt için bizzat kendileri başvuracaklardır. Kayıt için mazeretli olanların noterden alacakları“Vekaletname” ile kaydı yaptırılabilir.
  • Posta ile kayıt yapılmaz.
  • 1111 Sayılı Askerlik Kanunu Hükümleri’ne ve bu konuda Milli Savunma Bakanlığı’nca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteleme hakkı bulunmayanlar, yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar.
  • 2547 sayılı kanunun 54. maddesine göre daha önce bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası verilenler, başka yükseköğretim programlarına kayıt yaptıramazlar