YALOVA ÜNİVERSİTESİ

FARABİ DEĞİŞİM 2013-2014 GÜZ+BAHAR BAŞVURU  İLANI

13.03.2013

ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

Öğrencilerin programdan faydalanma süresi en az  bir en çok iki dönemdir.

Öğrencilerin, gittikleri kurumdaki ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha fazla olabilir, ancak daha az olamaz.

Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamazlar ancak başvuru yapabilirler . Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.  ( 1. Sınıf öğrencileri tek dönemlik ortalamaları ile başvuru yapabilirler)

Gidilecek yüksek öğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise, değerlendirmede başvuru not ortalamasının %50’si ile yabancı dil puanlarının %50’sinin toplamı dikkate alınır.

Programa katılmaya hak kazanan öğrencilere maddi destek (karşılıksız burs) sağlanmaktadır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarının ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora kademelerine kayıtlı öğrenci olmak.

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ise en az 2.5/4 olması.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER

-Onaylı Güncel Transkript- 2 adet

-Aday öğrenci başvuru Formu (www.farabi.yok.gov.tr adresinde- Belgeler bölümü)-2 adet

- Kamu veya özel sektörde herhangi bir kurumda çalışmadığına dair belge (T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun internet sayfasında bulunan Hizmet Sorgulama Sayfasından Hizmet Bilgisi 4A ve Hizmet Bilgisi 4B linkleri açılarak,her iki sayfanın da çıktısı alınarak, teslim edilecek)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

28 MART 2013 tarihi mesai bitimine kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İdari Asistanı Necat Işık Gülal’a (3.kat) teslim etmeleri gerekmektedir.  Öğrenciler birden fazla  üniversiteye başvuru yapabilirler. Her üniversite başvurusu için tüm evraklar ayrı ayrı teslim edilecektir. Protokülü imza aşamasında olan üniversitelere başvuru alınacak ancak, 28 Mart tarihine kadar karşı üniversiteden  imzalı Farabi Değişim  imzalı protokol elimize ulaşırsa  başvuru değerlendirmeye alınacaktır.

Anlaşmalı Üniversiteler

İmza Sürecinde Olan Üniversiteler